10 x Online tools voor ondernemers (2020)

Of je nog gaat starten als ondernemer of al jaren ondernemer bent: het is een hele zoektocht naar de juiste online tools. Ik ben al meer dan tien jaar ondernemer en inmiddels weet ik aardig wat er te krijgen is, dus daarom deel ik dit graag met je. Doe er je voordeel mee, maar heb je vragen of aanvullingen? Laat het mij weten!

Overzicht van alle tools

  1. ConvertKit;
  2. Canva;
  3. Goede hosting, inclusief waardevolle klantenservice;
  4. Tailwind (Pinterestmarketing);
  5. Moneybird, zodat je administratie perfect in orde is;
  6. Ubersuggest voor SEO;
  7. Google Drive;
  8. Zoom, zodat je altijd en overal kunt vergaderen;
  9. LinkedIn Premium voor de beste leads;
  10. Employes.

Wat je echt moet hebben

ConvertKit / 01.

Ik gebruik ConvertKit voor mijn e-mailmarketing, zodat ik mijn trouwe bezoekers op de hoogte kan houden van aanbiedingen, nieuwtjes en waardevolle kennis. Je kunt eindeloos veel lijsten maken en goed werken met leadmagnets. Geen belemmeringen dus!

Canva / 02.

Canva heeft ook een gratis optie, maar als ondernemer zou ik echt de pro-versie aanbevelen. Je hebt zoveel meer opties, kunt eindeloos designen en als je het dagelijks gaat gebruiken: wat is dan dat tientje eigenlijk voor investering?

Goede hosting / 03.

Een goede hoster is onmisbaar, want via jouw websites / shop haal je klanten binnen. Je moet er niet aan denken dat er continu storing is of dat je website er regelmatig uit ligt. Ik weet uit ervaring dat dit de beste investering is, die je kunt doen. Al is het maar om de goede klantenservice, want reken maar dat je die eens nodig gaat hebben!

And the list goes on …

Tailwind / 04.

Tailwind gebruik je heel handig voor het laten groeien van je Pinterest publiek. Plan je posts in en verbaas je potentiële klanten met waardevolle content op ieder moment. Believe me, you GOT to bet on Pinterest!

Moneybird / 05.

In Moneybird maak je eenvoudig facturen aan en koppel je diverse betaalopties aan de software. Ideaal! Maar wat wellicht nog veel handiger is: je koppelt ook je bankrekening(en) aan het programma, zodat je uitgaven ook automatisch worden gelinkt aan de juiste facturen of inkoopbonen. AMAZING!

Ubersuggest / 06.

In Ubersuggest van Neil Patel doe je zoekwoordenonderzoek en ontdek je de geheimen van de tricky SEO-game. Echt een aanrader als je wilt groeien, maar nog niet toe bent aan het inhuren van een SEO-expert!

Google Drive / 07.

Google Drive is gratis in gebruik. Heel handig, want als ondernemer is er niets fijner dan online werken. Sla je documenten op, bewaar je protocollen en deel het met andere teamleden of klanten. Bespaar tijd en bespaar geld!

Nog een paar online tools te gaan

Zoom / 08.

Webinars, meetings en videocalls regel je eenvoudig met Zoom. Een vaste link, waarmee je intakes of vergaderingen kunt regelen. Altijd bereikbaar, ook in tijden van een coronacrisis 😉

LinkedIn Premium / 09.

Gerichte leads binnenhalen en je netwerk vergroten: je fixt het met LinkedIn Premium. Zelf heeft mij dit enorm geholpen (en nog steeds), want ik heb enorm veel waardevolle contacten kunnen bijschrijven. Niet echt een online tool, maar wilde het toch even meegeven 🙂

Employes / 10.

Ga je werknemers aannemen, dan is het tijd voor ingewikkelde software en wet- en regelgeving. Niets is echter minder waar, want dan ken je Employes nog niet. Koppel je volledige salarisadministratie aan boekhoudsoftware Moneybird en rule the world in no time. Try it for free!

De tools die ik hier allemaal voor je opsom gebruik ik ook echt zelf. Ik zou nooit iets aanraden waar ik niet achtersta, maar wees je er ook van bewust dat niet alles 100% naar je wens zal zijn. Iedere ondernemer heeft andere behoeften, maar ik hoop dat ik je met deze online tools in ieder geval op weg help! Voor sommige tools krijg ik (soms) commissie, maar dit kost jou niets! Heb je vragen of aanvullingen? Let me know!

Laat een reactie achter