Amazon in Nederland – hoe overleef jij deze concurrent?

Het is inmiddels bevestigd: Amazon komt naar Nederland! Ben jij ondernemer dan liggen de kansen voor het oprapen, maar dan moet je wel actie ondernemen. We geven je graag wat tips, zodat jij niet ten ondergaat aan de concurrentie.

Wat is Amazon?

Amazon is een internationaal e-commerce bedrijf, maar niet zomaar eentje. Het is namelijk de grootste speler op de markt. Met een jaaromzet van ruim 200 miljard dollar kun je ze ook lastig negeren. In Nederland is de verkoper nog niet zo populair, maar met de komst naar ons land begint de naamsbekendheid te stijgen. Niet alleen op de positieve manier, want online verkopers beginnen toch wel door te krijgen dat er ook gevaren op de loer liggen.

Op de Nederlandse variant van de site kun je nu nog enkel boeken bestellen. Overige producten worden uiteraard wel geleverd in ons land, maar bestel je vaak via de oosterburen.

Wat betekent de komst van Amazon voor jouw bedrijf?

Allereerst is het goed om te beseffen dat Amazon een zeer ruim aanbod heeft. Werkelijk alles kun je daar kopen, dus ook jouw concurrenten nemen zeker toe. Je kunt het zien als een internationale variant van bol.com. Bij bol.com registreer jij je eenvoudig als externe verkoper en bij Amazon gaat het exact zo werken. Je importeert je producten via een productfeed, zodat jouw aanbod op een extra platform vindbaar is.

Het is géén investering in financiën, enkel in tijd en energie. Je bereik zal er zeker door toenemen, maar de juiste – aantrekkelijke – gegevens verstrekken is wel jouw zaak.

Verkopen op Amazon NL

Zie jij de kansen en wil jij jouw producten gaan aanbieden op Amazon in Nederland? Zorg ervoor dat je producten goed vindbaar zijn, bij voorkeur via een feed management tool. Zorg voor voldoende betaal- en verzendopties, wees goed bereikbaar en goed vindbaar op het hele web. Het is voor je verkoop zeer gewenst, dat je de Buy Box voor je wint. Ruim 80% van alle verkopen vindt plaats via deze box, maar hoe pak je dit aan?

  • Bedien je doelgroep. Zorg dat ze alle informatie hebben die nodig is voor het kopen van jouw product. Denk aan essentiële zaken, zoals een duidelijke titel, een goede tekst (liefst conversiecopywriting) en natuurlijk de voordelen van jouw product.
  • Introduceer af en toe een nieuw product, maar denk erom: het is noodzakelijk dat het een eigen EAN-code heeft. Combineer eventueel je eigen producten of maak een cadeaupakket; als het maar een uniek stukje van je assortiment betreft.
Voordelen van verkopen op Amazon
  • De kans om je business op te schalen, zodat je ook international eenvoudiger verkoopt;
  • Op een veilige manier zakendoen;
  • Een enorme verbetering qua bereik, want Amazon bied je in no time een miljoenenpubliek.

Je meldt je hier aan als verkooppartner voor Amazon in Nederland, dus registreer je direct! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Laat een reactie achter