Amsterdam lake district

Er is momenteel veel gaande op het gebied van marketing en communicatie om toeristen naar Friesland te trekken. Uiteraard het fenomeen Leeuwarden – Culturele Hoofdstad 2018, de nieuwe strategische positionering van ‘Waterland van Friesland’, maar ook het Amsterdam Lake District. 

Ik moet zeggen dat ik het wel interessant vind. Zelf woon ik al jaren met veel plezier in deze prachtige, natuurrijke provincie, maar vrienden, familie en kennissen vinden het maar gek. Ze hebben de overtuiging dat ik hier ’s morgens rond vieren de koeien melk op een krukje in het weiland, dat ik uren moet fietsen voor ik bij bewoond gebied aankom en dat ik uitsluitend geïnteresseerd ben in blonde koppen op schaatsen.

Genieten van de rust die Amsterdam niet kent

Dat de culturele bezienswaardigheden als paddenstoelen de grond uitschieten kan ik enkel aanmoedigen. In mijn dromen is er altijd zoveel aanbod in de culturele sector, want dat zou voor iedereen een pluspunt zijn. Zeker voor mensen met jonge kinderen in huis.  

Maar helaas kennen toeristen vaak alleen Amsterdam en Giethoorn. Friesland staat voor hun niet op de kaart en zelfs al deze marketingstunts lijken daar weinig verandering in te brengen. Misschien dat de titel ‘Amsterdam Lake District’ de positie van de nuchtere Friezen kan versterken.

Meeliften op de roem van het bekende Amsterdam, zodat de Afsluitdijk, Allingawier, het Stoomgemaal in Lemmer, het authentieke Hindeloopen en nog vele andere bezienswaardigheden in Friesland de aandacht krijgen die ze verdiepen. Ik vind het een origineel idee, maar hoop met alles in mij dat niet al die toekomstige 30 miljoen toeristen allemaal in Heerenveen komen rondsnuffelen, want hier genieten we volop van de rust die Amsterdam niet kent. 

Laat een reactie achter