Contentkalender template? In 4 uur je contentkanon ready!

Contentkalender template

Een contentkalender template, daar zijn wij ook jaren naar op zoek geweest. Want wat zou het toch handig zijn als je gewoon een excelletje kunt invullen en je klaar bent voor en jaar.

Maar…. jij weet ook dat een agenda invullen niet zo moeilijk is, het gaat vooral om WAT je erin gaat zetten. Wij konden het niet vinden, dus besloten zelf iets te ontwikkelen. 3x hoera voor ChatGPT, want die maakt contentplannen nog eens 3x zo snel!

Maak het jezelf niet te moeilijk

Ok, ok. Ook wij worstelen wel eens met content. Niet met het schrijven an sich, maar wel met: wat inspireert, prikkelt, enthousiasmeert, informeert en vooral wil onze doelgroep lezen. En dat is divers, maar de bottomline is wel: jij weet zoveel meer over je vak dan de gemiddelde lezer. Maak het daarom niet te moeilijk bij het opstellen van je contentkalender!

Waarom een contentkalender template?

Een contentkalender biedt houvast. En dat maakt zo’n uitgeschreven documentje heel fijn. Wij gebruiken ‘m vooral als stok achter de deur, want ook als je een kutdag hebt, hoef je niet te wachten op inspiratie. En als je een dagje overslaat voelt het gelijk alsof je nalatig bent. Dat ben je natuurlijk ook dus je hijst jezelf in het zadel en bekijk direct wat er op de planning staat. Welke voordelen biedt een contentplan nog meer?

  1. Structuur en consistentie: regelmatig en consequent nieuwe content publiceren, omdat je altijd weet wat er op de rol staat.
  2. Efficiëntie: je plant vooraf, dus je kunt makkelijker dingen delegeren of voorwerken als je een weekje op het strand ligt.
  3. Meer betrokkenheid: stem je content af op specifieke tijden van het jaar. Haak in op relevante dagen, evenementen en trends en laat ruimte in je agenda voor nieuws.
  4. Analyse en optimalisatie: als je regelmatig content uploadt dan kun je ook beter tracken wat je doelgroep leest en waar ze dus op zoek zijn. Zo kun je steeds beter aansluiten bij de behoefte van je doelgroep.

In no-time een contentkalender opstellen?

Voordelen genoeg dus, maar hoe stel je nu zo’n contentkalender op? Dat zit ‘m deels in het neerzetten van een goede basis, het hart van je contentplanning. En daarnaast kun je nog 1000 ideeën genereren om ieder dag wat nieuws te vertellen. Wist je dat chatGPT daarvoor fantastisch werkt? Gebruik onze contentkalender template in combinatie met de course “In no-time een contentplan met ChatGPT” om over 4 uurtjes jouw contentkanon klaar te hebben staan.

Wat houdt een contentkalender template in?

Een contentkalender template is een excel of andere invulbaar format waarin je per dag je content vooruit kan plannen. Onze template is in excel, omdat dit snel aan te passen is.

Waarom een contentkalender maken?

Een contentkalender geeft focus aan, structuur in en efficiëntie in je contentmarketing.

Hoe maak je een contentkalender?

Door structuur aan te brengen in relevante informatie voor je doelgroep. Gebruik daarvoor onder andere trends, nieuws, bedrijfsweetjes, productinformatie en andere ontwikkelingen.

Hoeveel tijd heb je nodig voor het maken van een contentplan?

Met de minicourse heb je door het slim inzetten van chatGPT in 4 uurtjes jouw contentplan klaar.