De kracht van een KYC copywriter

KYC Copywriter

In de financiële dienstverlening komt het KYC-beleid steeds meer centraal te staan. Het is meer dan alleen maar voldoen aan wettelijke vereisten, want het gaat om de vertrouwensrelatie met je klanten. Maar hoe ga je om met deze complexe processen en hoe optimaliseer je de communicatie met de klant? Hier komt de KYC copywriter in beeld!

Wat is een KYC copywriter?

Een KYC copywriter is gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor de financiële sector. In het bijzonder rondom de wet- en regelgeving in klantverficatieprocessen. Met een achtergrond in de rechten en ruimschoots ervaring in finance en fintech, schrijft Gabriëlla begrijpelijke, klantvriendelijke teksten die jouw doelgroep overtuigen.

Know-your-customer expertise

Door te kiezen voor een copywriter met KYC-expertise, verzeker jij je van content die juist is. Doordat de doelgroep direct wordt aangesproken met de doeltreffende teksten, verhogen we samen de kans op conversies. Gabriëlla spreekt de taal van de klant en slaat daarmee de brug tussen wettelijke noodzaak én user experience.

SEO & KYC

Kloppende teksten is een goed begin, maar hoe zit het met de vindbaarheid? Als Women in Search nominee weet Gabriëlla Media waar ze het over heeft. Het complete team is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, zodat jij niet met losse flodders schiet. Door gedegen zoekwoordenonderzoek uit te voeren en een top notch SEO-strategie uit te stippelen, bestaat er geen twijfel over jouw succes in de rankings.

KYC copywriter inhuren?

KYC Trends 2024

De invloed van technologische ontwikkelingen in de financiële sector is gigantisch. Volgens het CBS gebruikt 86% van de mensen in Nederland gebruik van internetbankieren en mobiel bankieren. Financiële organisaties zijn door deze ontwikkelingen genoodzaakt om hun methodes aan te passen. Onboardingsprocessen moeten sneller en eenvoudiger, terwijl aan de andere kant de wet- en regelgeving in je nek hijgt. Dit zijn de trends in de sector voor 2024:

Gebruik van AI en ML

Artificial Intelligence en Machine Learning is populair, maar kan ook steeds concreter worden ingezet. Geautomatiseerde KYC-processen brengen nieuwe kansen met zich mee. Ze helpen je om het klantgedrag onder de loep te nemen, transactiemonitoring te analyseren en reputatieschade te voorkomen. Processen worden betrouwbaarder, veiliger en elimineren manuele handelingen. Jouw KYC tekstschrijver helpt je om processen te verwoorden, uit te leggen en documentatie te checken.

Ontwikkelingen in wet- en regelgeving

Nieuwe technologische ontwikkelingen brengen ook uitdagingen op het vlak van wet- en regelgeving met zich mee. Organisaties moeten compliant blijven en soms voelt het alsof je echt een break nodig hebt. De urgentie ligt hoog. Gabriëlla heeft verstand van zaken en weet haar weg te vinden in de Wet financieel toezicht (Wft), Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet 1977 (SW). Laten we samen laveren door het KYC-oerwoud onder het toeziend oog van de DNB en de AFM.

Biometrische technologieën

Biometrische technologieën zijn in opmars. Gezichtsherkenning en vingerafdrukverificatie ben je misschien al tegengekomen bij het aanmaken van je nieuwe rekening bij een Neobank. Deze tech vermindert identiteitsfraude, want jouw ogen of vingerafdrukken die zijn onvervalsbaar. Documentvrije verificatie maakt de branche veiliger en de processen sneller, maar hoe leg je alles uit aan de klant? Vanzelfsprekend simpel met ijzersterke UX-teksten!

KYC in FinTech

“In mijn periode als communicatiespecialist bij internationele FinTech Hyarchis maakte ik voor het eerst kennis met KYC-processen. De theorie had ik al gehad tijdens mijn rechtenstudie, maar hier kon ik alles in de praktijk brengen door er over te schrijven.” Know your customer en andere antiwitwasprocedures zijn cruciaal voor Fintechs. Zoek jij een KYC copywriter die je helpt met customer identification, risk management, transation monitoring en KYC Lifecycle Management in het algemeen?

KYC copywriter nodig?

Samenwerken met jouw persoonlijke KYC copywriter? Of eerst eens even gezellig kennismaken? Laten we eens virtueel samenkomen. Boek nu jouw afspraak via mijn kalender en no worries, als het nodig is kom ik daarna graag jouw kant eens op!