Diverse teksten over diversiteit?

Dat ‘diversiteit’ nog nooit het woord van het jaar is geworden is ons een raadsel. Iedereen heeft de mond vol van diversiteit. En hoewel diversiteit een gegeven is, blijkt dit in de praktijk een behoorlijk beladen onderwerp te zijn. Wanneer dit woord over iemands lippen rolt is de reactie vaak bejubeld óf verwrongen. Je bent het er snoeihard mee eens of je vindt het allemaal maar onzin en overtrokken. Er lijkt geen middenweg te bestaan op dit thema. Toch vind je in bijna ieder beleidsstuk diverse teksten waarin diversiteit (en inclusiviteit) wordt aangestipt. 

Diversiteit gewenst?

Iedere organisatie worstelt met hoe je het beste haalt uit onderlinge verschillen én hoe je een omgeving creëert waar iedereen mag zijn wie hij of zij is. Diversiteit wordt lastig als verschillen niet overal of niet altijd gewenst zijn. Wanneer mensen altijd lijnrecht tegenover elkaar staan omdat ze te verschillend zijn, of wanneer je wordt uitgelachen om je geaardheid, je sekse of je etniciteit. En wat we zien is vaak maar het topje van de ijsberg. Onder water zijn nog tal van verschillen die we niet direct zien, maar waar we ons misschien wel ongepast over uit laten. 

Luchtige diverse teksten nodig?

Hoe dan ook, diversiteit is eigenlijk altijd aanwezig, maar we zijn er ons niet altijd bewust van. Diversiteit brengt verschillen in waarden, denkwijze, werk- en communicatiestijl met zich mee. Hoe zorgen we ervoor dat diversiteit de nodige aandacht krijgt zonder hiermee de verkeerde snaar te raken? Wij proberen hier door onze onderzoekende, creatieve en luchtige schrijfstijl een bijdrage aan te leveren. Gabriëlla Media schrijft diverse teksten!

Allround, maar uniek!

Als allround tekstbureau geven wij ieder onderwerp de spotlight die het verdient. Onze schrijfstijl is vlot, luchtig en bovenal passend bij de boodschap die jij wilt overbrengen. Wil je meer weten over ons aanbod of hoe we jouw online zichtbaarheid kunnen vergroten? Neem direct contact met ons op.