Elfdorpenroute als aanvulling op Elfstedenroute

Volg jij mij al langer, dan weet je dat ik een zwak heb voor Friesland. Ik heb in diverse provincies van Nederland gewoond, maar geniet toch optimaal van de rust van deze ruimtelijke provincie. Enkele tijd geleden heb ik geholpen met invulling geven aan Waterland van Friesland en daarom vind ik de nieuw opgezette Elfdorpenroute dan ook helemaal geweldig.

Ken jij Friesland een beetje, dan weet je vast en zeker van de Elfstedenroute. Vooral fietsliefhebbers halen hier hun hart op, maar ze missen ook een heleboel. De prachtige natuurrijke gebieden in de watermetropool, de pittoreske dorpjes en de must-sees van de provincies bezoek je wél met deze nieuwe route langs elf dorpen in Friesland.

De Elfdorpenroute opent je ogen

Door welke dorpen in Friesland wordt je geleid en waarom? De route is samengesteld op basis van aantrekkelijkheid van de regio en bezienswaardigheden. Ook is er rekening gehouden met overnachtigsmogelijkheden in de regio. De volgende plaatsen maken deel uit van de Elfdorpenroute:

 1. Wolvega, uiteraard vanwege de Lindevallei en Natuurpark de Rottige Meente;
 2. Oranjewoud – Heerenveen. Daar wordt je rondgeleid langs Landgoed Oranjewoud, Oranje Nassau in Friesland, Museum Belvédère en Museum Heerenveen;
 3. Adellijk dorp Beesterzwaag;
 4. Nationaal Park ‘de Alde Feanen’, regio Earnewâld;
 5. Veenklooster; brinkdorp in Noardlike Fryske Wâlden en Museum Fogelsanghstate;
 6. Bakkeveen, vanwege de heidevelden, bossen, vennen en zandverstuiving;
 7. Bezoekerscentrum Nationaal Park Drents-Friese Wold en de Turfroute in, en rondom, Appelscha;
 8. Kunstdorp Oldeberkoop;
 9. Frederiksoord – Centrum Koloniën van Weldadigheid, aanstaand UNESCO Werelderfgoed, Museum de Proefkolonie;
 10. Giethoorn – Grachtendorp in Nationaal Park Weerribben-Wieden in het zogenaamde grensgebied;
 11. Kalenberg – Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Wil jij meer weten over de schilderachtige dorpen, interessante bezienswaardigheden en heerlijke streekproducten? Ga eens fietsen door de Elfdorpenroute!

Wil jij geen tips missen, waarmee jij jouw bezoekers omtovert in klanten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb je interesse in een gratis informatiepakket, dan kun je dat hier bestellen.

Laat een reactie achter