Facebook Business Manager aanmaken

Als je samenwerkt met anderen en verschillende bedrijfspagina’s beheert, dan is Facebook Business Manager een onmisbare tool. Je stuurt je Facebook- en Instagram campagnes aan, vanuit deze digitale cockpit. Door de bedrijfsmanager te gebruiken kun je diverse middelen op één centrale plek behouden, waarbij je eenvoudig andere gebruikers een rol kunt toewijzen. Je kunt dus ook partners uitnodigen om te werken aan jouw Facebook-middelen, terwijl ze niet met je privégegevens aan kunnen bereiken.

 • App’s
 • Instagram accounts
 • Facebookpagina’s
 • Advertentie accounts op Facebook
 • Pixels
 • Betalingsopties
 • Productcatalogi

Facebook Business Manager Aanmaken

 1. Ga naar deze URL: https://business.facebook.com
 2. Log in met je privé-account
 3. De koppeling vindt automatisch plaats
 4. Klik rechts bovenin op het tandwieltje en stel alles goed in. Lees verder voor extra informatie ↘
Facebook Business Manager aanmaken | Facebook bedrijfsmanager

Het instellen van jouw Facebook Business Manager

Heb je op het tandwieltje rechts boven geklikt? Dan krijg je ineens een scherm vol met informatie, waardoor je best wel even kunt schrikken. Aan de linkerkant zijn alle mogelijkheden gebundeld: bedrijfspagina’s, managers, advertenties etc. Start altijd met het completeren van je bedrijfsgegevens, zodat je goed vindbaar bent en eventuele fraude wordt uitgesloten. Hier is Facebook recentelijk voor op de vingers getikt, dus de controle neemt alsmaar toe. Je vindt het kopje ‘Bedrijfsgegevens’ aan de linkerkant, helemaal onderaan.

Adverteren op Facebook

Wil jij gaan adverteren via Facebook, dan moet je een advertentieaccount toevoegen. Je hebt drie opties als het aankomt op het instellen van jouw account via Facebook Business Manager:

 1. Voeg jouw advertentieaccount toe aan de Bedrijfsmanager;
 2. Vraag toegang tot een advertentieaccount van iemand anders (bijvoorbeeld een klant);
 3. Kies ervoor om een nieuw advertentieaccount aan te maken.

Ga links in de kolom naar Accounts en klik dan vervolgens daaronder op Advertentieaccounts. Als je nog niets hebt gekoppeld, dan zie je onderstaand scherm. Kies je voor optie 1? Wees je er dan goed van bewust dat je advertentieaccount alleen aan jouw bedrijfsmanager gekoppeld blijft; je kunt dit niet veranderen. Optie 2 is toegang vragen tot een advertentieaccount van iemand anders, zoals een klant. Optie 3, de laatste mogelijkheid, is het aanmaken van een nieuwe advertentieaccount. Je kunt meerdere van deze accounts aanmaken met jouw bedrijfsmanager.

Advertentieaccount instellen op Facebook Business Manager
Overige bedrijfsinstellingen binnen Facebook Business Manager

Er zijn nog talloze andere opties, die we in andere artikelen al meermaals hebben toegelicht. Je kunt natuurlijk Facebookpagina’s toevoegen, zoals je in de afbeelding hieronder kunt bekijken, maar ook je Facebook pixel, Instagram-account en nog veel meer. Wil je jouw Facebook Marketing uitbesteden? Neem dan even contact met ons op!

Toevoegen van Facebookpagina's aan Business Manager

Wil jij geen tips missen, waarmee jij jouw bezoekers omtovert in klanten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb je interesse in een gratis informatiepakket, dan kun je dat hier bestellen.

Laat een reactie achter