Een goede blog schrijven? 5 tips to stand out!

Een blog schrijven

Een blog schrijven is een geweldige manier om jezelf te uiten en je ideeën, verhalen en perspectieven met de wereld te delen. Maar met de miljoenen blogs die iedere dag online worden geknald, is het knap lastig om de aandacht op jouw verhaal te vestigen. Om ervoor te zorgen dat je blog echt mindblowing is, volgen hier een paar tips:

Een blog schrijven: 5 tips

#1: Kies een uniek blogonderwerp

Het internet staat vol met advies over hoe je een blogonderwerp moet kiezen, maar als je echt indruk wilt maken, overweeg dan te schrijven over iets waar je gepassioneerd over bent of wat je interessant vindt. Het is veel gemakkelijker om echt iets boeiends te schrijven als je een daar een sterke persoonlijke band mee hebt!

#2 Deel originele inhoud

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om te onthouden dat lezers op zoek zijn naar antwoorden op hun vraag of hulp bij hun probleem. En dat zijn meestal niet de huis-tuin-en-keuken oplossingen. Je lezers zullen innovatieve ideeën waarderen in plaats van het herhalen van onderwerpen die al in andere blogs of op sociale media zijn besproken. Geef je eigen draai aan actuele onderwerpen, trends en innovaties en bied nieuwe inzichten en analyses als onderdeel van je blog.

#3 Maak je blog visueel aantrekkelijk

Ons oeroude reptielenbrein reageert meer op beelden dan op tekst. Ga voor jezelf maar eens na wat jij doet als een artikel alleen maar uit tekst bestaat. De kans dat je afhaakt of de tekst probeert te scannen op relevante stukken is groot. Rijke content, zoals afbeeldingen en video’s in je blogberichten begeleidt je lezers door de tekst. Bovendien helpt het de aandacht van je lezers te trekken en ze betrokken te houden bij de inhoud.

#4 Gebruik blog-zoekwoorden op een goede manier

Het gebruik van de juiste zoekwoorden in je blogbericht helpt zoekmachines (en potentiële lezers) jouw pareltjes gemakkelijker te ontdekken. Houd daarbij ook de zoekintenties van je bezoekers scherp voor ogen, zo zorg je ervoor dat je blog in lijn is met de informatiebehoefte van lezer.

Bovendien ligt de tijd dat je een tekst volpropte met keywords al ver achter ons. Google én bezoekers zijn namelijk niet gecharmeerd van deze spam. Onthoud: blije bezoeker = blije zoekmachine en dat betekent dat je een kwalitatief hoogwaardige en leesbare blog moet schrijven. Onderzoek populaire onderwerpen die relevant zijn voor je inhoud en neem keywords op die relevant zijn voor je online positie (SEO)

#5 Goede blog schrijven? Wees authentiek

Bezoekers willen geen één pot nat verhaal lezen! Mensen zijn online altijd op zoek naar authentieke stemmen en eerlijke verhalen. Probeer dus niet te hard om overdreven formeel of professioneel te klinken, tenzij de toon erom vraagt! Wees trouw aan jezelf wanneer je een goede blog wilt schrijven en laat je passies, meningen en ervaringen van tijd tot tijd doorschemeren!

Een blog schrijven: hulp nodig?

Als je deze tips opvolgt, zorg je ervoor dat je consequent fantastische blogberichten maakt, dus begin vandaag nog met schrijven van een blog! Kun je wel wat creatieve invalshoeken gebruiken of wil je liever een blog laten schrijven? Wij schrijven iedere week tientallen blogs voor onze klanten. Blogs die prikkelen én gevonden worden.

Waarom heb je een blog nodig?

Nog niet overtuigd van een goede blog? Zonder blog word je nooit de beste! Een goede blog voegt waarde toe voor je doelgroep én bevat de juiste ingrediënten voor Google. Door regelmatig een blog te schrijven:

🚀 bouw aan je expertlevel

🚀 word beter gevonden in Google

🚀 bereik jouw doelgroep

🚀 krijg meer bezoekers op je website

🚀 zorg voor meer conversies