Google Updates – December 2019

Het is inmiddels december, maar in november is Google al begonnen met het uitrollen van deze ronde Google Updates. Het zal je misschien niet verrassen, maar zoekmachineoptimalisatie verschuift steeds meer richting AI Google Ranking. Kunstmatige intelligentie dus.

Deze keer hebben ze ingezet op neutral matching. Het proces van het genereren van lokale zoekresultaten krijgt hierdoor als het ware een upgrade. Dankzij neutrale matching is het mogelijk concepten en zoekwoorden te koppelen.

Het kan zo zijn dat het algoritme wordt beïnvloed door elementen van andere algoritmen, maar dat is niet het belangrijkste. Het doel voor professionals is om te begrijpen dat het rangschikken van documenten mogelijk is door het gebruik van enkel zoekopdrachten en de inhoud van de webpagina. Dit scheelt een hoop werk aan wanhopige strategieën, want synoniemen gebruiken is nu overbodig.

AI Google Ranking

Deze nieuwe methode noemen we ook wel AI ranking, want het is mogelijk om zoekresultaten te ranken buiten de gevestigde strategieën, zoals linkbuilding en zoekwoordenonderzoek, om. Werk jij op goed geluk, dan is nú de tijd om echt te gaan kijken naar de wensen van jouw gebruikers. Usability is key, maar met deze Google Update helemaal! In de praktijk komt het erop neer, dat Google nu beter kan analyseren wat exacte woorden voor betekenis hebben. Wat zijn de bedoelingen van de bezoekers? Hoe linken bepaalde termen en woorden aan de uiteindelijke resultaten?

Nov. 2019 Local Search Update

Op lokaal gebied is er met deze recente update ook één en ander aangepast, maar de uitkomt kan naarmate de tijd vordert nog wel variëren. Neutrale matching in lokale zoekopdrachten vereist verder geen aanpassingen van lokaal opererende bedrijven. Wil je meer resultaat uit lokale zoekopdrachten halen, dan is het wijs om de database van Google te raadplegen.

Vragen over SEO en lokale vindbaarheid? We are here for you!

Geef een reactie