Instagram Highlights

Instagram highlights zijn een extra manier om je doelgroep te vermaken. De stories op dit social mediakanaal worden maximaal 24 uur bewaard, maar door middel van de bekende cirkeltjes boven je grid kun je deze hoogtepunten bewaren!

Wat zijn Instagram highlights?

Wil jij jouw stories langer bewaren dan 24 uur, dan is het handig om ze op te slaan. onder het volgende kopje kun je het handige stappenplan volgen, zodat je niet met onduidelijkheden te maken krijgt. In de rondjes bovenaan je Instagram (net onder je profiel) zet je de afbeeldingen vast, die van waarde zijn voor jouw bezoekers. Zie het als een soort back-up, die je slim kunt inzetten voor je marketing.

Het mooie is dat je deze afbeeldingen kunt grouperen, zodat alle relevante informatie onder hetzelfde kopje komt te staan. Je kunt de omslagafbeelding (cover) en de naam van de highlight aanpassen, waardoor je het geheel kunt laten aansluiten bij jouw personal branding. Leuk om een uurtje mee te knoeien in Canva!

Hoe maak je een Instagram highlights rondje aan?

 1. Allereerst check je bij de instellingen van Instagram of je stories automatisch worden gearchiveerd. Als dit goed staat ingesteld, dan kun je gaan highlighten;
 2. Klik op ‘nieuw’ – zie de afbeeldingen hieronder – en maak een highlight aan;
 3. Je kunt ook een bestaande Instagram story uitlichten. Klik onderin je scherm op ‘uitlichten’ en maak een nieuw rondje aan of voeg ‘m toe aan een bestaande map;
 4. Kies een naam en selecteer een mooie cover;
 5. DONE!

Gearchiveerde story uitlichten

Je kunt ook een oude story, vanuit je archief, toevoegen aan je Instagram Highlights. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar je Instagram profiel en klik op ‘nieuw’ (het plusje) onder je profiel;
 2. Klik op de stories die je wilt gebruiken en klik op ‘volgende’;
 3. Ga eventueel ‘omslag bewerken’ om een nieuw cover te selecteren;
 4. Toets een naam / titel in en klik op ‘toevoegen’.
Instagram Highlights ontwerpen

Ik zou absoluut Canva aanraden, want daarmee kun je eenvoudig een ontwerp in je huisstijl creëeren. Gebruik een aangepaste afmeting, zodat het formaat gelijk is aan je Instagram Stories: 1080 x 1920.

Hoe gebruik je deze functie voor jouw bedrijf?
 • Maak een Instagram Highlights om jezelf te introduceren;
 • Zet je dienstenaanbod erin of licht de producten per categorie uit;
 • Neem je bezoekers eens mee ‘behind the scenes’;
 • Heb je eens in de media gestaan?
 • User generated content, dus posts van je klanten hergebruiken.

Zie hieronder onze nieuwste highlights (2020):

Wil je meer informatie over jouw vindbaarheid en zichtbaarheid? Bel ons eenvoudig op 085-0062866 of mailApp je liever? Ook dat is mogelijk! Liever direct je Instagram Marketing uitbesteden?

Laat een reactie achter