Instagram Shopping instellen

Je producten verkopen vanuit je webwinkel is een start, maar door ook shopping via Social Media te activeren vergroot jij je bereik. Door Instagram Shopping instellen te gebruiken laat jij het aantal conversies zeker stijgen. Ik vertel je in dit artikel hoe je het op de juiste manier instelt en wat je kunt doen als het niet lukt.

Wat is Instagram Shopping?

Instagram is, zoals je vast en zeker weet, een social media platform. Je kunt er mooie plaatjes, posts en reclame-uitingen posten, zodat je interactie creëert. Het is meer dan je vergapen aan prachtige fotoshoots en de mooiste reisbestemmingen. Zoveel meer!

Dankzij Instagram Shopping kun jij jouw producten toevoegen aan je posts, zodat je bezoekers direct in de juiste richting wijst. Ze bekijken je foto, klikken op een linkje en tadaaa: ze komen op je webshop terecht. De mens houdt van gemak en wil liever niet zoeken naar de juiste site en het gewenste product. Je kunt direct kopen wat je ziet; dat is pas klantenservice! Ik heb hieronder even een voorbeeldje

Wat kost Instagram Shopping?

Het goede nieuws is dat deze functie van dit platform compleet kosteloos is, maar je moet wel even goedgekeurd worden. Waar kijkt de organisatie naar?

 • Of je wel fysieke goederen verkoopt, want dit is tot nu toe verplicht;
 • Je moet een bedrijfsprofiel hebben;
 • Jouw Instagram moet succesvol gekoppeld zijn aan Facebook. Niet enkel aan jouw profiel, maar ook aan je winkel / productcatalogus op Facebook.

Eerst jouw Facebook Shop openen

 1. Ga naar je zakelijke Facebookpagina en klik op het tabblad Winkel (afbeelding 1)
 2. Staat dit tabblad er niet tussen, dan moet je een extra stap doorlopen. Je gaat dan naar instellingen > sjablonen en tabbladen. Kies óf een sjabloon die beter bij je wensen past (zoals Winkel) óf voeg het tabblad shoppen toe (afbeelding 2)
 3. Is bovenstaande gelukt en heb je op winkel kunnen klikken, dan krijg je de algemene voorwaarden en beleidsregels te zien. Je wordt nu verkoper en Facebook zou Facebook niet zijn als ze er geen eindeloze documenten met regeltjes aan verbinden 😉 Druk op ‘ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en beleidsregels voor verkopers.’ (afbeelding 3) en vervolgens op doorgaan
 4. Er wordt je nu gevraagd om een betalingsmethode te selecteren. Wil je dat potentiële kopers een chatbericht naar je sturen of kunnen ze direct hun bestelling doen op de website? Mijn inziens wil je geld verdienen, dus dan klik je op Betalen op een andere website (afbeelding 4)
 5. Welke munteenheid wil je gebruiken, dus wat voor valuta zien mensen op je site? Hier is, denk ik, de euro nu het meest voor de hand liggend (afbeelding 5)
 6. Gefeliciteerd! Je hebt een Facebook Shop geopend, dus je kunt daar alvast van start gaan. Voeg producten toe, zie hoe ze goedgekeurd worden en je kunt pakketjes gaan inpakken. Hoe koppel je dit echter aan Instagram?
Instagram Shopping Activeren

Ga naar jouw Instagram profiel en wees er zeker van dat je een bedrijfsprofiel hebt én dan je fysieke producten gaat verzenden.

 • Surf naar je profiel (afbeelding 1);
 • Klik rechts bovenin op de drie horizontale streepjes;
 • Ga naar instellingen > bedrijf (afbeelding 2);
 • Instagram Shopping instellen (afbeelding 3);
 • Voeg winkelen toe aan Instagram door op doorgaan te klikken;
 • Selecteer de juiste productcatalogus, die je op Facebook hebt aangemaakt;
 • Druk op KLAAR en yes, jij hebt jouw Instagram Shopping instellen kunnen voltooien!
Instagram shopping niet goedgekeurd?

Is jouw Instagram Shopping niet goedgekeurd, afgekeurd of werkt het niet? Het duurt altijd even voordat je account wordt goedgekeurd, maar je krijgt automatisch bericht van Instagram. Krijg je het maar niet voor elkaar, maar voldoe je wel aan alle vereisten? Veelvuldig contact met Facebook heeft geleid tot de volgende veelvoorkomende oorzaken:

 • Er is geen sprake van een zakelijke account;
 • Facebook en Instagram zijn niet juist gekoppeld, dus er kan geen link gelegd worden;
 • Je hebt nog geen, of in ieder geval minder dan drie, berichten op Instagram;
 • Er staan minder dan 9 producten in je Facebook Shop;
 • Je productcatalogus is niet juist gekoppeld of is niet goed opgebouwd.
Instagram-Shopping-Account-niet-goedgekeurd

Je kunt veel zaken zelf oplossen, of hulp bij krijgen, maar het laatste puntje willen we nog even dieper op ingaan. Controleer of jij de catalogus van Facebook Shopping op de juiste manier hebt gekoppeld door naar deze link te gaan. Zie je niets opvallends en lijkt alles naar behoren te werken? Dan zit er maar één ding op: contact zoeken met Facebook Business!

Wil je meer informatie over jouw vindbaarheid en zichtbaarheid? Bel ons eenvoudig op 085-0712676 of mailApp je liever? Ook dat is mogelijk! Voor meer informatie over onze dienstverlening vraag je direct ons gratis informatiepakket aan.

Laat een reactie achter