Juridisch tekstschrijver met achtergrond in de rechten

Juridisch tekstschrijver

Maar liefst 70% van de juristen en 58% van de advocaten is van plan om hun huidige werkplek te verlaten. Daarbij is er een gigantisch tekort aan juridisch talent op alle niveaus, van starter tot senior. Ook zijn juridisch assistenten en juridisch medewerkers schaars, waardoor er te weinig specialisten zijn die online content kunnen produceren. Ze zijn namelijk al druk met andere taken op de werkvloer. Gelukkig heb jij jouw juridisch tekstschrijver nu gevonden!

Wie is Gabriëlla?

Ik ben Gabriëlla en ik heb een juridische achtergond. Na enkele jaren te hebben gewerkt als jurist, ben ik het tekstschrijversvak ingerold. Voor vele bedrijven schrijf ik wekelijks inspirerende teksten op het gebied van law and finance. Ik heb diverse certificaten op het Hbo en WO gehaald en ben in 2023 weer opnieuw gaan studeren. Wet- en regelgeving staat nooit stil he? 😉

Juridisch tekstschrijver met certificaten

En omdat juristen zo dol zijn op bewijsvoering, heb ik hier enkele van mijn certificaten op een rijtje gezet:

 • Budgetcoach
 • Intercultureel management
 • Mediation
 • Burgerlijk procesrecht
 • Insolventierecht
 • Belastingrecht
 • Verzekeringsrecht
 • Presentatietechnieken
 • Strafrecht
 • Organisatie & Management
 • Communicatie
 • Privaatrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Juridische vaardigheden
 • Legal English I & II.

Daarnaast ben ik zo’n 3 jaar werkzaam geweest als jurist en later als adjunct-directeur van een juridisch adviesbureau in het zuiden des lands, om vervolgens enkele jaren te werken voor mijn eigen juridisch kantoor in Noord-Nederland. Bekijk mijn complete cv op LinkedIn.

Juridisch tekstschrijver - Legal copywriter

Juridische trends 2024

Techologische integratie – LegalTech

LegalTech is na een tijdje stabiel te zijn gebleven weer volop aan het stijgen. Naar verwachting zal het de komende jaren steeds eenvoudiger te implementeren zijn. Hierdoor zijn bedrijven enthousiaster en wordt kunstmatige intelligentie ingezet om processen te automatiseren, de efficiëntie te verhogen en hopelijk de personeelstekorten te compenseren.

Client-centricity in de legal sector

Klantgericht ondernemen is cruciaal voor vrijwel alle bedrijven, maar de juridische sector staat nog steeds vooral bekend als het dure uurtje-factuurtje. Daarom is client-centricity, zoals het wereldwijd genoemd wordt, voor advocatenkantoren een ware trend. Het centraal stellen van de cliënt heeft nog een lange weg te gaan.

Impactvolle wetswijzigingen in 2024

Het komende jaar lijkt een veelbewogen jaartje te worden. Er zijn zoveel impactvolle wetswijzingen die op de planning staan, dat dit wel de moeite waard is om even te benoemen. Denk aan de komst van de Digitale Euro, regulering van kunstmatige intelligentie (AI), DMA, DSA en DGA, de Omgevingswet, regulering van crypto en blockchain en wetgeving op het gebied van Biometrie.

Juridische data-analyse

Er is zóveel data beschikbaar, dat het een schande is als je hier niets mee doet. Natuurlijk vraagt het om een shift in je bedrijfsvoering, maar veel juridische kantoren kunnen er hun voordeel mee doen. Door geavanceerde data-analyse in te zetten, kan je trends voorspellen, strategieën verfijnen en waardevolle inzichten opdoen.

Inclusie en diversiteit

Een inclusieve werkomgeving is een trend die niet te negeren valt. Niet alleen vanuit ethisch oogpunt is deze ontwikkeling belangrijk, maar ook om het talentenbestand te verbreden.

Juridische duurzaamheid

Duurzaamheidspraktijken werken inmiddels de hele keten door. Ook voor juridische bedrijven is dit topic mega relevant. Wat implementeer je en wat juist niet. Hoe houd je voldoende oog voor de profits, terwijl je ook de planet en people in de gaten houdt?

Juridisch tekstschrijver met ervaring

Door mijn ervaring in de juridische branche ben ik in staat om nauwkeurige, pakkende teksten te schrijven. Denk dan aan het schrijven en/of redigeren van juridische documenten, brieven en blogs. Uiteraard zullen de online teksten geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines, zodat je je niet hoeft te buigen over de SEO.

Voor je collega’s zijn lange teksten, vol bijzinnen en vakjargon, geen probleem. Maar wil je jouw doelgroep inspireren, informeren of ergens toe aanzetten, dan is het van belang dat de doelgroep jouw teksten begrijpt. 

Naast het schrijven van incidentele teksten kun je bij Gabriëlla Media ook een blogabonnement afnemen. Zo heb je wekelijks of maandelijks interessante artikelen online staan, waardoor jouw doelgroep overtuigd, geïnformeerd en geamuseerd wordt. Ook is het mogelijk om een reeks artikelen af te nemen, zodat er binnen een bepaalde categorie meerdere blogs voor jouw bedrijf worden geschreven.

Naast mijn juridische kennis ben ik gespecialiseerd in de wereld van financiën.

  Geef een reactie