LinkedIn Live is coming!

Na Facebook Live en de live-functie op Instagram komt ook LinkedIn met een realtime videodienst: LinkedIn Live. Je zou kunnen zeggen ‘mosterd na de maaltijd’, of is het nou precies op het juiste moment? Ben je een beetje thuis in de online wereld dan heb je vast en zeker al eens gehoord van Gary Vaynerchuk. Hij poste laatst een erg interessante video over het 80/20-principe, wat hij gekscherend de 79/21-regel noemt. Het komt er op neer dat hij adviseert om je volledige tijd aan de meest populaire sociale mediakanalen te besteden en de tijd die je dan nog over hebt aan de overige kanalen.

Komt er dan een schijnwerper op één van de platformen te staan? Dan ben jij er in ieder geval al een tijdje op bezig en heb je al content en een fanbase gecreëerd. Zo is het nu met LinkedIn ook een beetje. Na tijdenlang een beetje het zakelijke ondergeschoven kindje te zijn geweest is het de laatste tijd enorm in opmars. Dat nu ook een live-functie wordt gelanceerd bevestigt alleen maar hoe hot and happening het platform momenteel is.

Wat is LinkedIn Live en hoe benut je dit zakelijk?

Het is een videodienst net als die de overige kanalen aanbieden, zoals we hierboven omschreven. Je kunt als kijker meekijken, regeren, vragen stellen, chatten of misschien zelfs joinen? De bètaversie wordt momenteel getest in de VS, dus we kunnen in Nederland eerst genieten van de internationale influencers.

Als je zakelijk gezien gebruik gaat maken van deze videodienst, dan zul je ongetwijfeld de aandacht trekken. Nieuwe features worden altijd extra in het zonnetje gezet, waardoor je het algoritme vast en zeker naar je toe kunt trekken. Maar hoe zet je deze streamingdienst optimaal in voor jouw connecties?

  • Meekijken met netwerkevenementen of beurzen;
  • Je mentor interviewen;
  • Q&A’s voor je (potentiële) opdrachtgevers;
  • Vacatures presenteren;
  • Productlanceringen;
  • Mijlpalen voor je bedrijf onder de aandacht brengen;
  • Etc.

Ga jij straks met je bedrijf gebruikmaken van #LinkedinLive ? (Nu je hier toch bent… Zullen we alvast linken?)

Laat een reactie achter