Marketing trends 2020

In ons artikel over de trends op het gebied van contentmarketing konden we natuurlijk de marketing trends 2020 niet negeren. Het zijn er best veel, want marketing is ON FIRE momenteel:

  • Smart speaker marketing
  • Optimaliseren voor voice search
  • On-SERP SEO
  • Gebruiken van chatbots
  • Adverteren op social media
  • Videomarketing
  • Nieuwe betaalopties

We behandelen er een paar, maar heb je vragen over de rest dan kun je ons uiteraard benaderen.

#1 Smart speaker marketing

Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 200 miljoen smart speakers verkocht, maar er wordt nog nauwelijks iets gedaan aan smart speaker marketing. Daar brengen wij verandering in, want Siri, Alexa & Google hebben de toekomst!

#2 Videomarketing

Ondanks dat crossmediaal posten maximaal resultaat in de hand werkt, maakt videomarketing hier een groot deel van uit. Zorg ervoor dat je video’s realistisch zijn, lekker authentiek. Maak video’s niet te lang, tenzij het een educatief doeleinde betreft, want gebruikers houden van microbits.

#3 Digitale betaalmethoden nemen de overhand

Dit gaat enorm groeien. Mensen willen gemak, dus snel betalen sluit hierbij aan. Denk aan identificeren met vingerafdruk, je iris of gezichtsherkenning. Daarbij gaan we steeds meer van kaart naar codes, dus stel je website hier op in! Ook passen gebruikers het betalen via hun smart speaker toe, bijvoorbeeld bij het boeken van een Uber of een hotelletje. Heb je hier hulp bij nodig? Je weet ons te vinden 😉

#4 Adverteren op social media

Adverteren op social media, en dan voornamelijk op TikTok, Pinterest en LinkedIn, kan jou helpen om je doelen te behalen. Bekijk hier meer.

#5 Gebruiken van chatbots

Voor diverse webshops gebruiken wij al een tijdje chatbots en dit is echt een waardevolle toevoeging aan je team. Je kunt bezoekers altijd te woord staan en vragen beantwoorden, terwijl jij een dutje aan het doen bent. Hierdoor werk je niet alleen aan je klantenservice, maar krik je ook je conversies op!

Wil je meer de diepte in, want dit is natuurlijk erg oppervlakkig allemaal, dan neem je even contact met ons op. Vraag je informatiepakket aan of WhatsApp ons op +31 (0)6 55 13 37 33

Laat een reactie achter