Mediawaarde van Maarten van der Weijden

Je hebt het vast wel meegekregen: zwemmer Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht. Hij zamelt hiermee geld in voor kankeronderzoek, wat natuurlijk het doel is van de bejubelde zwemtocht. Maar naast de aandacht die de lange afstandszwemmer krijgt zet hij ook Provincie Friesland in the picture. Media inkopen kost zomaar enkele miljoenen en door deze actie is er veel free publicity voor Fryslân.

Maarten van der Weijden is in elke nieuwsuitzending deze dagen de ster van de show, wat zorgt voor extra aandacht voor zijn goede doel. Dat is natuurlijk prachtig, maar wat hij voor Friesland wel niet doet moeten we ook zeker niet vergeten. De zon die op de Friese wateren weerkaatst, de prachtige groene gebieden waar hij doorheen zwemt en de ruimte die de provincie biedt. Toeristen kijken hun ogen uit, want op ieder bruggetje staan hordes mensen en de Friese authentieke dorpen stromen vol om de zwemmer aan te moedigen.

Kom genieten in de unieke watermetropool

Er is natuurlijk de laatste jaren al veel aandacht voor toerisme in deze noordelijke provincie. Vorig jaar (2018) stond Leeuwarden centraal, maar profiteerde de gehele provincie mee, tijdens Culturele Hoofdstad. Daarbij werden er in datzelfde jaar 11 fonteinen opgebouwd in de Friese Elfsteden. De veelbezochte Friese plaatsen worden nu niet enkel verbonden door schaatsen, fietsen en zwemmen, maar ook door de unieke, kunstzinnige fonteinen. Tenslotte is met het profileren van ‘Waterland van Friesland’ een slimme positionering neergezet. De unieke watermetropool vertelt je de bijzondere verhalen van Friesland, mede voor watersportliefhebbers een interessant concept.

Maar, hoe je het ook wendt of keert, al deze grootschalige initiatieven kosten bakken met geld. Maarten laat echter, geheel voor niets, zien wat de provincie te bieden heeft en hoe de gemoedelijkheid in de dorpen juist het ultieme geluk kan bieden waar velen naar op zoek zijn. De mediawaarde is lastig in te schatten, maar dat hij, naast zijn eigen goede doel, ook de provincie veel oplevert staat als een paal boven het Friese slootwater.

Heb jij hulp nodig bij het uitvoeren van jouw regiomarketing? Lees de blog of neem direct contact op!

Laat een reactie achter