Mis geen kans, dankzij de Inhaakkalender September

Wil je als ondernemer deze maand gebruiken om extra onder de aandacht te komen op social media? Gebruik één van onderstaande thema’s om jouw vakgebied in de spotlights te zetten. Onderstaande momenten van de inhaakkalender zijn voor de gehele maand september, dus 30 dagen lang content creëeren!

Contentkalender september 2020

 • Sepsis Awareness Month – Sepsis is bloedvergiftiging ten gevolge van een infectie. Ben je werkzaam in de gezondheidszorg, dan is dit de maand om voorlichting te geven over deze gevaarlijke ziekte.
 • Friendship Month – Zet je vrienden (of collega-ondernemers!) in het zonnetje.
 • Sourdough September – Versgebakken zuurdesem brood, wie is daar nu niet voor te porren? Deel je favoriete recept, maak een foto van je perfecte brood of maak een tof brood e-book vol met inspiratie.
 • Chiari Awareness Month – Chiari is een aangeboren afwijking, waardoor de kleine hersenen niet in de schedel liggen, maar reiken richting het wervelkanaal. Hierdoor ervaren patiënten uitvalsverschijnselen en hoofdpijn. Vaak is dit operabel, maar dan wordt er uiteraard eerst bekeken wat de klachten zijn en de mogelijke opties.
 • Read A New Book Month – Lees een nieuw boek! Ik lees nu het boek van Maye Musk ‘A Woman Makes a Plan’. Stimuleer je volgers om te lezen, kennis te vergaren en kennis te delen. Samen weten we meer en lezen is echt een heerlijk ontspannen bezigheid.
 • Ovarian Cancer Awareness Month – Veel vrouwen boven de 50 krijgen ermee te maken: eierstokkanker. Een ernstige aandoening, die vaak ook nog eens gevaarlijk laat wordt ontdekt. Wijs je doelgroep op de klachten en de noodzaak van regelmatige controle, zodat we samen erger voorkomen. En dat allemaal dankzij deze inhaakkalender voor september 2020!
 • Pulmonary Fibrosis Awareness Month – Pulmonale fibrose is longfibrose, een zeldzame chronisch longziekte. Je hebt te weinig zuurstof, wat gevolgen heeft voor het lichaam. Ben je arts, zorgprofessional of health coach? Zorg voor voorlichting!

& de inhaakkalender september continues…

 • Suicide Prevention Month – Het aantal zelfmoorden lag niet eerder zo hoog, dus tijd voor actie. De psychische zorg is niet toereikend en vaak zijn mensen ook niet op de hoogte van de hulpopties, dus grijp deze kans aan om je publiek voor te lichten.
 • Shake Month – Happy shakes! Een zonnige nazomerdag? Maak je eigen milkshake of een gezonde shake. Geniet ervan en deel je foto’s, recepten en modieuze accessoires.
 • Sewing Month – Kun jij naaien? Ik heb nooit leren werken met een naaimachine en kan misschien nog net een knoop aan een jas of broek naaien, maar daar houdt het wel mee op. Het is enorm handig en duurzaam als je dit zelf kunt, dus wil je jouw publiek overtuigen en je hobby delen? Organiseer een online course, deel patronen of stappenplan en let’s do this!
 • Childhood Cancer Awareness Month – Niets zo hartbrekend als zieke kindjes. Ik denk dat we allemaal wel wat liefde kunnen delen en een gulle donatie kunnen doen, voor de behandeling van kinderen met kanker. Wat zijn de symptomen? Wat als je twijfels hebt? Deel dit als health professionals of ervaringsdeskundige met je volgers.
 • Hunger Action Month – Honger stoppen, dat moeten we toch kunnen jongens? Zamel geld in, steun goede doelen en deel met je doelgroep wat voor actie ze zelf kunnen ondernemen. Op een lege maag kunnen we namelijk niets.
 • Happy Cat Month – je beste kameraad, die soms ook een beetje bitchy is? Natuurlijk hebben we het over onze huisdier; de kat! Zorg voor genoeg speelruimte, geef al je liefde en neem je kat deze maand mee naar de dierenarts voor een check-up.
 • Honey Month – Honing, een natuurlijk product van de honingbij. Het is goed voor de gezondheid, maar is het ook goed voor het klimaat en de dieren? Als vegan, dierenliefhebber, honingliefhebber of voedingsdeskundige heb je vast en zeker een mening hierover. Verkoop je honingproducten? Dan is dit jouw maand 😉
 • Chicken Month – Deze maand is bedoeld om kiprecepten te delen en kip te zien als voedsel, maar kippen zijn natuurlijk gewoon dieren die net zoveel recht op leven hebben als wij. Bekijk deze maand eens vanuit een ander point of view en kom op voor dierenrechten!
 • Piano Month – Speel jij je instrumenten? Ik zou heel graag piano willen leren spelen, maarja, dat moet allemaal nog maar. Zowel in de moderne- als in de klassieke muziek speelt de piano een grote rol. Je zou je cursisten kunnen onderwijzen, klassieke muziek kunnen delen of een cursus noten lezen lanceren. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 • Preparedness Month – Dit is echt awesome, als je het mij vraagt. Jezelf voorbereiden op natuurlijk en niet-natuurlijke gebeurtenissen, hoe doe je dat nou? Volg een cursus reanimeren, koop een noodpakket, leer survivallen en hoe je tijdens aardbevingen veilig blijft. Erg belangrijk, zeker gezien de klimaatverandering!
 • Library Card Sign-Up Month – Ga erop uit en haal een bibliotheekkaart voor jezelf! Scoor een abonnement en lees dagelijks, zodat je brein de nodige input krijgt. Van lezer wordt je taalbegrip beter, krijg je meer kennis en ontspan je ook nog eens. Wat wil een mens nog meer?
 • Mushroom Month – paddenstoelen. In de natuur erg mooi en op het bord erg gezond. Zelf ben ik er niet heel gek op en eet ik vooral het poeder door mijn smoothies, maar er zijn zat mensen die een moord doen voor een paar goed bereide champignons! Deel je favoriete recepten of doe je producten in de aanbieding.

Heb je vragen over het opzetten van een doeltreffende inhaakkalender voor september? Volg onze tips en updates via Instagram of vraag een consult aan.

Laat een reactie achter