Nooit meer te druk door mijn 3 doelen!

Het is inmiddels 2020 en ik vond het tijd voor een update. Ik schreef enige tijd geleden dit verhaal, nadat ik het boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe had gelezen. Helaas blijft dit een voor mij een uitdaging, want de work-life balance struggles zijn real. Wil jij werken aan een gebalanceerd leven en stress vermijden? Lees het boek en vertel me jouw bevindingen!

We leven in een jachtige maatschappij, waarin eigenlijk iedereen te druk is. Te druk in het hoofd, te druk op het werk en te druk met al onze verplichtingen. Er zijn zelfs mensen die er trots op zijn dat ze zo ontzettend bezet zijn. Hoe vaak heb je niet als antwoord gekregen ‘jaaa, lekker druk hè’, op de vraag of het goed met iemand gaat? Misschien was dit jouw antwoord zelfs wel. Als jij nog niet bent geland na alle onthaastingshypes, zoals mediteren, yoga-oefeningen en zelfhulpboeken, ga ik het tóch nog een keer proberen. Omdat ik om je geef en ik wens jou een nooit meer te druk vibe voor de rest van je leven 🙂

Claim jouw leven!

Het wordt tijd dat we ons leven niet langer laten bepalen door externe factoren, maar zelf die verantwoordelijk nemen. Pak de regie en claim je eigen leven. Dat het nou eenmaal gemakkelijker is om alleen maar te hoeven reageren en je te laten leiden, dat weten we al een tijdje. Maar ik beloof het je: wees de architect van je eigen leven en geef het een prachtige vorm.

Je brein is als een spier. Ik wil nooit meer te druk zijn!

We gaan met z’n allen, dus jij ook, het liefst de hele dag in versnelling vijf richting al onze doelen. We hebben geen gerichte aandacht en werken ons gedachteloos een slag in de rondte. Doordat we voortdurende gefocust zijn op talloze dingen in ons leven krijgen de hersenen nooit de kans om te resetten. Je zou misschien denken ‘zolang ik door blijf gaan, dan gaat ‘ie lekker’ maar helaas houdt het ook een keertje op. Je brein werkt als een spier en je kunt er dus enkel optimaal van gebruik maken als je inspanning afwisselt met ontspanning. Dit betekent dus: keuzes maken. Alles kunnen kan niet. Het zou verstandig zijn, geloof me maar, om een keus te maken en je daarop te richten. Op die manier heb je én meer effect én je hebt meer tijd om je rust te pakken.

Werk slim, niet persé hard

Stop dus met streven naar meer. Je kunt beter meer zien – en dan bedoel ik ook echt ZIEN – dan in je bezit hebben. Bepaald wat jij belangrijk vindt in het leven. Wil je carrière maken? Meer tijd met je gezin doorbrengen? Allebei? Natuurlijk kun je ook voor allebei kiezen, maar doe het dan wel op een slimme manier. Gebruik de tijd die je hebt in een dag optimaal wanneer je aan het werk bent. Je kunt beter 2 uren volop werken en alles van je lijstje afstrepen, dan dat je werkt en werkt en werkt en aan het einde van de dag beseft dat je geen steek verder bent gekomen.

Focus op datgene wat jouw leven toegevoegde waarde geeft

Ga eens rustig zitten op een plek die jou een ontspannen gevoel geeft: in het bos, aan het water of luisterend naar je favoriete lp’tje. Bepaal voor jezelf welke drie punten in het leven jou het meeste geluk geven. Denk eraan dat dit echt om het leven gaat dat jij iedere dag leeft, van opstaan tot naar bed gaan. Zet die drie punten vast in je brein, desnoods op een papiertje, en ga aan de slag. Alles wat niet onder deze drie doelen valt of er aan bijdraagt: weg ermee! Ik heb dit ook gedaan en guess what: ik heb er geen seconde spijt van gehad. Dit waren, en zijn, mijn pijlers:

  • Meer vrije tijd met mijn gezin;
  • Locatie-onafhankelijk kunnen werken;
  • Kleinere woonruimte vinden.
Het is een continu proces, want nooit meer te druk ben je niet zomaar!

Mijn werk is inmiddels voor 80% locatie-onafhankelijk. Het laatste stuk zit ‘m vooral in het magazijn van mijn webwinkels, maar de rest van mijn werkzaamheden voer ik volledig digitaal uit. De tijd die ik vrij kan maken voor quality time met mijn zoontje neemt toe. Hij hoeft niet naar een bso, maar is altijd lekker thuis. We kunnen veel erop uit en ik kan overal mee naar toe. Tenslotte de kleinere woonruimte: die is er helaas nog niet. Het blijft één van mijn doelen, want we wonen nu samen in een eengezinswoning met drie verdiepingen en een voor- en achtertuin, inclusief schuur. Mijn ultieme droom is wonen aan het water, op het strand, dus ik doe er alles aan om daar een mooi spaarpotje voor te bouwen!

Vraag een gratis informatiepakket aan en wees direct nooit meer te druk!

Wil je meer informatie over jouw vindbaarheid en zichtbaarheid? Bel ons eenvoudig op 085-0712676 of mailApp je liever? Ook dat is mogelijk! Voor meer informatie over onze dienstverlening vraag je direct ons gratis informatiepakket aan.

Laat een reactie achter