Een prikkelend persbericht laten schrijven?

Een goed verhaal verdient het om bekend te worden. Leuke nieuwtjes, krachtige aankondigingen, een baanbrekend record of een innovatief product: wat je ook te vertellen hebt, Gabriëlla Media verpakt het in een doeltreffend persbericht. 

Gabriëlla Modderman - Tekstschrijver Friesland


Volg ons - wherever you go

Persbericht laten schrijven

Een persbericht laten schrijven? Dat doe je bij het persbureau van Gabriëlla Media B.V. Een goed opgebouwd verhaal, waarmee je de aandacht van de journalisten triggert. Je kunt je persbericht actief verspreiden, maar een goed geschreven bericht verkoopt zichzelf vaak ook. Wil jij een persbericht zien, waardoor jouw aanmeldingen, registraties of verkopen gaan stijgen?

  • Een duidelijk, goed geschreven, persbericht;
  • Geschreven door een professionele tekstschrijver met ervaring;
  • Met nieuwswaarde;
  • Inclusief correctieronde.

Verspreiden persberichten

Een persbericht verspreiden is best een secuur werkje, want pak je het niet zo slim aan, dan kan het zo als spam worden ervaren. En spammen? Dát is natuurlijk verboden sinds 2009. Gabriëlla Media B.V. helpt graag bij de verspreiding van jouw persbericht, maar voor het geval je zelf aan de slag wil gaan delen we wat tips:

  1. Koop een map met e-mailadressen, zodat je deze kunt gebruiken voor de verspreiding van jouw persbericht. Targeten is hierin best lastig, waardoor je ook veel geld weggooit. De kosten per e-mailadres variëren van € 0,20 tot € 1,20;
  2. Benader officiële websites, die de berichten voor je verspreiden. Journalisten en online spelers zijn hierop geabonneerd, zodat je vrij nauwkeurig jouw niche kunt benaderen. Denk bijvoorbeeld aan ANP Pers Support;
  3. Naar lokale redacties, zoals de plaatselijke krant. Deze contactpersonen krijgen echter talloze mailtjes binnen, waardoor je eenvoudig tussen wal en schip belandt;
  4. Verspreiding via het netwerk van Gabriëlla Media B.V. We benaderen onze contactpersonen, delen jouw bericht op onze kanalen, besteden er aandacht aan in onze stories en publiceren het op onze site. De kosten hiervoor bedragen € 175,-

Best practices persberichten

Als ondernemer en ervaren tekstschrijver zouden wij je graag op het hart willen drukken om weloverwogen beslissingen hierin te maken, want het is zonde van je geld als het persbericht verdwijnt in de massa. Wij merken vooral dat lokaal een bericht vrij regelmatig wél wordt gepubliceerd en het ANP best prijzig is (€ 450,-). Wil je echt grote successen delen of je bezoekers attenderen op een mooie mijlpaal, aanbieding of evenement? Een persbericht laten schrijven is dan één, maar verspreid het vervolgens via jouw website, sociale media kanalen, de nieuwsbrief en via je eigen netwerk. Uiteraard kunnen we je hierin ondersteunen.

Voorbeelden persbericht
Wat is een persbureau?

Gezien het aantal zoekopdrachten gericht op de vraag 'Wat is een persbureau?' kunnen we er zeker van zijn dat een persbureau voor veel mensen vragen oproept. Heel apart eigenlijk, want we werken er dagelijks aan om antwoorden te geven en duidelijkheid te scheppen. Op deze pagina willen we je graag meer vertellen over een persbureau in het algemeen, maar ook over onze dienstverlening aan jou.

Nationaal- en internationaal nieuws

Een persbureau is een kantoor, waarbij voornamelijk journalisten, tekstschrijvers, copywriters en andere mediaspecialisten werken. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat nationaal- en internationaal nieuws wordt geschreven en verspreid, zodat de kranten wat te vertellen hebben. Tegenwoordig worden de berichten ook zeer regelmatig online verspreid, want daar bevinden zich simpelweg de meeste doelgroepen.

Onze dienstverlening

We hebben hieronder een lijst met persbureaus voor jou opgenomen, zodat je een kijkje kunt nemen. Ben je op zoek naar een mediabureau, dat gespecialiseerd is in het schrijven en verspreiden van persberichten? Wie weet kan Gabriëlla Media wat voor je betekenen. We bieden onder andere de volgende diensten aan:

Nationale- en internationale persbureaus

Andere benamingen voor een persbureau zijn persdienst, nieuws- of persagentschap, maar ook bijvoorbeeld nieuwssites of communicatiebureaus hebben raakvlakken met deze specialistische bezigheid. Er zijn grote persbureaus, die wereldwijd te werk gaan, zoals:

Nederlandse persbureaus

In Nederland zijn de bekende bureaus wel wat aan het uitdunnen, maar dit heeft te maken met de verplaatsing van offline naar online nieuws. Wat is een persbureau?, maar dan de NL-versie:

Is 'Wat is een persbureau?' voldoende duidelijk?

We horen het graag als je nog meer vragen hebt, want we zijn hier om jou te helpen. Wil jij jouw vindbaarheid en zichtbaarheid verbeteren door een persbericht te laten schrijven, dan weet je Gabriëlla Media te vinden!

Beter zichtbaar in de zoekmachines (hoger in Google)

Wij werken sneller dan het licht 😉

Korte lijntjes met jouw vaste tekstschrijver

We beoordelen de nieuwswaarde van jouw bericht en houden rekening met trends

Naam maken in jouw regio

"Kan zich uitstekend inleven in de doelgroep. Maakt (technische) materie snel eigen, gaat goed om met feedback en is snel en flexibel. Kortom, een aanwinst voor ieder bedrijf op zoek naar een tekstschrijver." - Marieke, coating.nl
Contact.

Heerenveen, Amersfoort & Praag (Tsjechië)

Lekker gluren.

Dit zijn wij!

Onze diensten

Blogs

Vacatures

Contact

Diensten.

SEO & Copywriting

Branding & Design

Online Marketing

Gratis tools.

SEO-audit

Website scan

Freebies & guides

Penvrienden?