Met onze Friesland perslijst gaat jouw nieuws als een lopend vuurtje

Als jij een nieuwsbericht, aanbieding of evenement onder de aandacht wilt brengen, dan denk je al gauw aan een persbericht. Hoewel we bij Gabriëlla Media B.V. van mening zijn dat het journalistieke landschap aan grote veranderingen onderhevig is, kun je dankzij de perslijst Friesland nog heel wat kracht achter je nieuws zetten.

Hoe kun jij jouw persbericht verspreiden?

Het is essentieel dat je bepaalt wie jouw doelgroep is en in welke regio je jouw persbericht wilt verspreiden. Niet iedereen, overal in het land, heeft baat bij jouw actuele ontwikkelingen.

Organiseer je een evenement in Friesland, maar ben je gevestigd in Sneek, dan loont het wellicht de moeite om de lokale media de primeur te geven.

Denk erom dat je het slim aanpakt en het de reactie zo eenvoudig mogelijk maakt, want tijd = geld. Heb je écht een interessante aankondiging, dan is je persbericht gratis verspreiden geen enkel probleem. Volg de tips hieronder op & download direct onze perslijst Friesland.

Persbericht verspreiden – onmisbare tips

  • Zorg ervoor dat je bericht nieuwswaarde heeft. Kom je zelf wel eens vergelijkbare berichten tegen in jouw lokale nieuwsbladen? Is het bericht goed opgesteld of is het een ordinair stuk reclame, waardoor het toch niet geplaatst wordt? Je wilt de journalisten te vriend houden en ze niet irriteren!;
  • Schrijf in je mail aan de redactie een goede introductie én plak de tekst van het persbericht direct in de mail. Zo zorg je dat de journalist geen moeite hoeft te doen om je bijlage te openen. Je kunt je voorstellen dat als je tientallen berichten per dag ontvangt, allemaal van onbekende afzenders, dat je niet alles kunt en wilt openen. Door vage intro’s als ‘hierbij ontvangt u ons persbericht’ te vermijden zorg je ervoor dat je eerder opvalt;
  • Wees bereikbaar op de communicatiemiddelen die je vermeldt. Neem je telefoon direct op en houd je mail nauwlettend in de gaten, want soms is er aanvullende informatie benodigd;
  • Gebruik geen grote bijlagen, trek je mail niet in en gebruik de bcc-functie. De server raakt door grote afbeeldingen overbelast en er wordt tijd gestoken in iets wat niet van waarde is, wanneer de mail ongedaan wordt gedaan. Stuur je in één poging je bericht naar meerdere geadresseerden? Gebruik altijd de bcc-functie, want als een journalist tientallen andere organisaties ziet staan, dan zal deze jouw bericht echt niet meer plaatsen.

Dit is de Perslijst voor provincie Friesland!

Ben je er klaar voor? Stuur jouw bericht naar één of meer van onderstaande nieuwsorganisaties. Heb je moeite met de juiste woorden op papier te krijgen en wil je jouw nieuws laten verwoorden door persbureau Friesland? Neem direct contact met ons op!

Lokale afdelingen van de NDC Mediagroep:

Andere lokale media

Op zoek naar een ervaren tekstschrijver?

Voor opdrachtgevers door heel Nederland schrijven wij persberichten, zakelijke blogs en doeltreffende productomschrijvingen. We hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in het schrijven van teksten, die de doelgroep aanzetten tot actie. Bel 085-0062866 om de mogelijkheden te bespreken.

Leave a Reply