Pinterest trends oktober

Ik deelde het begin van de herfst al in mijn artikel over de Pinterest trends voor september, maar met alle regenbuien en harde wind mogen we nu toch écht wel het najaar inluiden. De Pinterest trends oktober bestaan – volgens de Pinterest crew – met name uit fashion-statements, het perfecte aanzoek en inspirerende herfstmaaltijden. Als ondernemer speel je hier natuurlijk op in en promoot je dus vooral content wat hiermee samenhangt.

Trouwen in de herfst

Tussen juni en januari wordt er maar liefst 40% meer naar verlovingsideeën gezocht. Oktober valt hier natuurlijk middenin, dus heb je een juwelierszaak of ben je weddingplanner of trouwfotograaf? Haak op de volgende zoekwoorden in:

Herfstrecepten

Jouw bezoekers zijn nu geïnteresseerd in inspiratie voor herfstrecepten, waarmee ze hun bikini-body kunnen behouden (for the record: ik vind dat iedereen, altijd een bikini-body heeft, maar dat is een ander verhaal). Ben je een voedingscoach, een fitnessinstructeur of de fitgirl, die anderen inspireert? Richt je dan op deze zoektermen:

  • Glutenvrij naanbrood (+39%);
  • Chia seed water (+55%);
  • De Chaffle (Keto wafel gemaakt van kaas en eieren) is een hit op Pinterest. Vorig jaar bestond ‘ie nog niet en nu zoeken honderden duizenden mensen naar deze healthy hit.

Fashion trends herfst 2019

Dit najaar zijn we massaal uit op selfcare en ons ‘eigen ik’ zijn. Werk je in de mode? Verrijk je etalage met ‘everyday outfits’, maar met een eigenzinnig detail. Denk in je marketingstrategie aan deze zoektermen:

Binnendeur schilderen & meer interieur design

Blijkbaar zorgt de herfst ervoor dat we deuren achter ons dicht willen doen, want er is een grote trend zichtbaar in het schilderen van binnendeuren. Verkoop je verf? Ben je vakschilder of interieurarchitect? Dit is een kans, die je niet moet laten liggen:

Lokale Pinterest trends oktober

De trends in Nederland zijn niet apart door Pinterest onderzocht, want ja: we zijn maar klein. Maar in de Europese landen om ons heen zijn toch wel trends zichtbaar, die we hier ook terugzien:

  1. Frankrijk is volop aan het genieten van de Chinese garnalen noodles (+2.180%);
  2. In Duitsland kleden de mannen zich deze herfst volop volgens de Parisian style (+903%);
  3. In de UK – en ik durf wel te beweren dat dit hier ook een dikke hit is – zoekt men zich rot naar ronde spiegels, met een stijging van 36%.

We schreven hier een interessant artikel over! Bezoek ons eigen Pinterestkanaal ook direct en spot de Pinterest Trends Oktober & meer…

Wil jij geen tips missen, waarmee jij jouw bezoekers omtovert in klanten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb je interesse in een gratis informatiepakket, dan kun je dat hier bestellen.

Laat een reactie achter