Wat doet een SEO coach en wanneer heb je er een nodig?

SEO coach nodig?

Heb je het gevoel dat er meer in je bedrijf zit dan dat er nu uitkomt? Weet je niet waar je moet beginnen bij je online groei? Worstel je met het omzetten van je zoekmachineoptimalisatie (SEO) inspanningen in tastbare resultaten? Zo ja, dan is het tijd om een SEO coach in te schakelen! Wat haal je daaruit?

Waarom SEO coaching?

SEO coaching verandert dat hele ‘SEO-gedoe’ van verplichting naar aanwinst. Voor veel ondernemers voelt SEO als iets ingewikkelds of een verplicht nummertje. En ja als je een online een goede business wilt runnen dan is SEO ook wel een verplichting, maar als het zo voelt dan word je er niet gelukkiger en ook niet beter van. Een SEO coach helpt je bij het opzetten en doorvoeren van een SEO-strategie die leuk én haalbaar is.

Wanneer schakel je een SEO coach in?

Of je nu net begint in de e-commerce wereld of al enige tijd meedraait, werken, een gekwalificeerde en ervaren professional helpt je ‘snel’ resultaten te boeken. Snel is in dit geval relatief, want ook met een steengoede strategie kan het soms een paar maanden duren voordat je vruchten kunt plukken van je SEO-inspanningen. Wanneer heb je een SEO coach nodig?

🚀 SEO voelt als een verplichting en daarom zakt het iedere keer weg in je prioriteitenlijstje

🚀 Je begrijp niet waarom je nu niet goed vindbaar bent in de zoekmachine

🚀 Ieder begin is moeilijk, maar als het om SEO gaat zit je met je handen in het haar

🚀 Zoekwoorden ken je, maar hoe je ze strategisch inzet is een raadsel

🚀 Klanten komen nu via Ads of social media, maar niet via Google

🚀 Je wilt online groeien met je onderneming maar weet niet hoe je groei realiseert

Herkenbaar? Dan is het tijd voor SEO coaching. En wees niet bang, want dit hoeft echt geen fulltime klus te zijn. Een SEO coach zet de basis voor je klaar en leert je ook hoe je zelf aan die knoppen kunt draaien. Een investering, die je direct terugverdient door de groei van je bedrijf.

Wat is SEO en waarom heb je het nodig?

Search Engine Optimization (SEO) is het optimaliseren van je website voor een betere ranking in Google. Daardoor krijg je meer zichtbaarheid met je bedrijf en meer bezoekers op je website. Het belangrijkste doel van SEO is dus het verbeteren van de positie van een website op de pagina’s met zoekresultaten van Google (SERP’s). Want zodra mensen zoeken naar een term die relevant is voor jouw bedrijf, dan wil je dat jouw website één van de eerste zoekhits is die Google laat zien. Hoe lager je in de resultaten naar voren komt, hoe minder kans op bezoekers.

SEO bestaat uit heel veel onderdelen, maar een paar hele belangrijke én makkelijk te beïnvloeden factoren zijn:

  • het maken en publiceren van kwalitatief hoogwaardige content
  • strategisch gebruik van zoekwoorden
  • linkbuilding

Waarom wil je werken met een SEO coach?

Eigenlijk is de vraag: waarom wacht je nog langer met het inschakelen van een SEO coach? Een goede coach helpt je de inhoud van je website verfijnen, een ijzersterke SEO-strategie te ontwikkelen, houdt je op koers met je doelen en geeft waardevolle inzichten en feedback. Door met een SEO-coach te werken, mag je een toename in websiteverkeer en verbeterde ranking verwachten. SEO coaching zorgt dus voor langetermijn succes in je SEO!

Waar moet je op letten bij het inhuren van een SEO coach?

Ben je op zoek naar een SEO coach? Let dan op dat je iemand zoekt waarmee je een klik hebt en die je het vertrouwen geeft samen jouw bedrijf te laten groeien. Want in marketingland, waaronder SEO ook wordt geschaard, zijn een hoop cowboys actief die je gouden bergen beloven.

Ervaring SEO coach

Hulp met SEO nodig? Zoek dan een coach die de nodige ervaring heeft op dit vlak. Je wilt iemand die al een tijdje bezig is met SEO en weet wat hij of zij doet. Gabriëlla Media is al 13 jaar actief in de wereld van SEO en kan je daardoor precies vertellen hoe jij het meest efficiënt en effectief je bedrijf online laat groeien.

Resultaten SEO coaching

Naast ervaring is resultaat ontzettend belangrijk. Je wilt zien dat een coach ook echt betere rankings oplevert voor haar klanten. Kan iemand je geen resultaten laten zien? Kijk dan eerste even of er nog een betere coach te vinden is die jou naar de Google top helpt.

Effect SEO coaching voor klant ZinCo (begonnen in september)

Up to date kennis

Google’s algoritme wordt steeds beter. En daardoor verandert er ook iedere keer weer iets in hoe Google de zoekresultaten bekijkt en indexeert. Waar je bijvoorbeeld 10 jaar geleden een pagina kon maken met 100x hetzelfde keyword erop, beland je nu in het rijtje SPAM van Google. En daarmee kun je een ranking echt vaarwel zeggen. Een SEO coach moet up to date blijven van de core vitals en alle updates die Google ieder jaar uitrolt.

Hoe werkt SEO coaching?

Een coach is er om jou verder te helpen. Wees dus niet bang om vragen te stellen en je volledig open te stellen. Laat de coach je coachen. Om ervoor te zorgen dat jij persoonlijk groeit op SEO vlak én je business hier direct van profiteert is onze aanpak als volgt:

🚀 Intake: tijdens een intake maken we kennis en stellen we vast welke vragen en doelstellingen je hebt

🚀 Analyse: we bekijken hoe je website er nu voor staat, wat je concurrenten doen en welke strategie je het best kunt volgen om succesvol SEO toe te passen.

🚀 Zelf leren doen: je krijgt toegang tot onze online leeromgeving waarin we je alle informatie geven om SEO te kunnen toepassen. Van SEO bloggen tot hoe je het meeste haalt uit Google Search Console, al deze informatie vind je in de leeromgeving.

🚀 SEO coaching online: iedere twee weken plannen we een uur waarin we alle uitdagingen, successen, resultaten en de way forward bespreken.

Wat kost een SEO coach?

Ons traject duurt 4 maanden. Waarom? Omdat je na een maand of 3 de eerste echte SEO resultaten in beeld hebt en dan nog net wat tijd hebt om de doelen voor de rest van je strategie te finetunen. In die tijd leiden wij jou op tot succesvol ondernemer in SEO. Wat krijg je in die 4 maanden?

  • een websitescan waarin je SEO knelpunten inzichtelijk zijn
  • inzicht in de keywords van je concurrenten
  • een lijst met zoekwoorden voor jouw business
  • een strategie voor 6 maanden waarin je jouw SEO succesvol neerzet
  • 8 uur coaching van onze SEO coach
  • 1 jaar toegang tot onze online leeromgeving

Totaal kom je dan uit op €3240,- voor een online positie waar je concurrenten niet omheen kunnen. Een flinke kostenpost, die je sowieso gaat terug verdienen! De eerste 10 plekjes zijn te claimen voor €1.950,-. En daarvan zijn nog 8 plekken over! Laat deze kans niet aan je voorbij gaan en zet je bedrijf in 2023 op de kaart!

Ben je nog niet aan SEO coaching toe maar wil je wel graag weten hoe je website ervoor staat? Welke eerste stappen je moet zetten naar een beter online positie? En waar je concurrenten hun pijlen op richten? Begin dan met een SEO Healthcheck! Meer weten? Bekijk dan deze video!