SEO-technieken: white, grey en black hat SEO

Google, wie kan er nog zonder leven? Wil je weten hoe rucola groeit, hoeveel kinderen van Douwe Bob op komst zijn en hoe ons leven was vóór COVID-19? Zoekt en gij zult vinden. Maar ook voor ondernemers is vindbaarheid op Google een must. Zonder een goede Google ranking is het lastig je concurrenten de baas te zijn. En hoe krijg je dan die cursussen of warme broodjes over de toonbank? Met de juiste SEO-technieken houd je Google te vriend. Stap 1 in het vindbaar zijn op Google. Maar wat houden die SEO-technieken in? We vertellen je de hoofdlijnen in deze blog.

White, grey en black hat SEO

Als jij beter vindbaar wilt zijn op Google, dan is het goed om iets te weten van white, grey en black hat SEO. Zoekmachine-optimalisatie van je website is namelijk niet zo zwart-wit, er is een groot grijs gebied als we het hebben over Google’s ondoorgrondelijke wegen. 

Maar hoe zorg je ervoor dat je op het juiste blaadje van Google komt te staan? Dat doe je door je website te optimaliseren volgens white hat SEO.

White hat SEO-technieken

Het recept om in de Google-top te komen is Google’s grootste geheim en zoals een deftige chef betaamt geeft Google dit recept niet prijs. Maar, we weten wel wat af van de ingrediënten en daarmee kun je een prima maaltijd voorschotelen. 

3-sterrenchef

Door trial en error én alle ervaring en tips van google door de jaren heen komen we gaandeweg steeds meer richting een drie-sterren-gerecht. En die gerechten zijn niet alleen een feestje op je bord, klanten komen er ook voor terug. Dat is precies wat een online ondernemer nodig heeft. 

Meer aandacht, meer groei

Maar hoe maak je van jouw website een ster-waardig geheel? Dat is niet zo eenvoudig. En iedere marketeer of SEO-expert die jou anders vertelt, liegt. Het vergt continue aandacht bij jouw online toonbank en zorgvuldig werken om je website volgens de gewenste, white hat, SEO-technieken te optimaliseren. 

SEO-technieken: waardevolle content

Maar goed scoren in de Google ranking is niet onmogelijk. Want de zoekmachine wil haar gebruikers het allerbeste zoekresultaat geven op hun zoekterm. Door jouw content op een bepaalde manier te structureren en de informatie te leveren die je belooft (waardevolle content), dan krijg je daar een betere positie in de zoekmachine voor terug. White hat SEO-technieken for the win!

SEO-technieken: linkbuilding

Bij white hat SEO houd je bij de optimalisatie rekening met Google’s richtlijnen voor webmasters. Het produceren van waardevolle content is hierbij een belangrijk gegeven. En verder is linkbuilding, waarbij websites naar jou als autoriteit op een bepaald thema, gaan backlinken heel onmisbaar. Als jouw website kwalitatief goed is, dan blijft een bezoeker langer hangen en vaker terugkomen. En ook dat blijft door Google niet onopgemerkt. 

Duurzame groei

Door het toepassen van white hat SEO-technieken is de kans op succes in Google veel groter dan wanneer je door middel van Google ads een plekje in de ranglijst koopt. Laat staan als je black hat SEO gaat toepassen. Maar, soms kun je dit ook onbewust doen, en daardoor blijft jouw website slecht scoren in de zoekmachine. 

SEO-technieken 2022

Black hat SEO-technieken

Grote stappen snel thuis, letterlijk. Want als je jouw website bovenaan Google snel bovenaan in Google wilt krijgen door wat slinkse black hat SEO-trucs toe te passen, dan is de kans groot dat je jouw onlinezaak daarna kunt opdoeken. Zoals iedereen wordt ome Google niet graag bedrogen. En als de zoekmachine dit ontdekt, dan kan jij een hoge ranking in Google op je buik schrijven.

Kwade wil of pionier?

Bij black hat SEO zorg je voor hoge Google resultaten door ongeoorloofde technieken toe te passen. Sommige partijen zetten opzettelijk black hat SEO in om zo snel mogelijk resultaat te bereiken. Maar zoals gezegd, dit hoef je niet met opzet gedaan te hebben. En dan is er ook nog een groepje pioniers, die Google proberen te doorgronden met allerlei technieken. Dankzij deze frontrunners weten we juist veel van white hat SEO. 

Waarom zou je black hat SEO toepassen?

Het klinkt zo simpel. Als jij 50 km/u te hard rijdt dan ben je jouw rijbewijs kwijt als je wordt gepakt. Dus waarom zou je dat dan doen? Toch zijn er iedere dag weer mensen die even flink het gaspedaal intrappen. Ieder heeft daarvoor een reden, en de kans dat je echt gepakt wordt is niet zo groot. 

No risk no gain

De kans dat je door Google wordt betrapt is groter dan dat je een loeiende sirene achter je aankrijgt tijdens een joyride, maar sommige ondernemers nemen graag dit risico. Als jij een product met hoge marge snel wilt verkopen en je in korte tijd een enorme winst kunt verdienen, dan kan black SEO je hiermee helpen. Dat je een waardeloze website overhoudt, die nooit meer terug te vinden is, is in die korte tijd misschien dik terugverdiend. 

Wie zijn billen brandt…

Wil jij ome Google wat langer te vriend houden? Blijf dan ver weg van black hat SEO technieken. Want Google deelt straf uit als je gepakt wordt, en dan moet je op de blaren zitten. Want die straf heeft impact op bepaalde delen of misschien wel je hele website. Lees hier meer over de Google penalty’s. Hoe voorkom je black hat SEO? Dat leggen we je uit in deze blog. 

Het grijze gebied: grey hat SEO-technieken

Zoals met alles in de wereld bestaat er altijd een middenweg, of een grijs gebied. Zo ook met SEO. Grey hat SEO zijn optimalisatietechnieken die te betwisten zijn. Zijn ze nu wel volgens de richtlijnen, of vallen ze er net buiten. Bovendien is de zoekmachine ook niet perfect. Want niet alle ‘foute’ technieken worden bestraft. Het is met iedere update van Google het weer even zoeken welke kant het dubbeltje op valt. 

Conclusie SEO-technieken

Ga je voor duurzame organische groei of ben je meer een all-in no risk no gain ondernemer? Kies jij voor de witte of de zwarte pet? Het mag duidelijk zijn dat een plekje in de Google top tijd en energie kost, maar dat je met de juiste SEO-technieken inzet op groei van je websitebezoekers. Wij kiezen voor duurzaamheid en weten alles op het gebied van white hat SEO. 

Wil jij ook een liefdevolle relatie met Google? Eentje zonder straf, structureel genegeerd worden en duizend keer sorry zeggen? Alles wat je aandacht geeft groeit, maar dat kost tijd. Heb je tijd te kort of wil je hulp van iemand die van de witte hoed en de rand weet? Stuur ons direct een berichtje.