Stappenplan Pinterest Business

Het inspiratieplatform is opgericht in 2010, waarna het een snelle groei doormaakte. Al vrij snel maakte ik een account aan, maar ook enkele jaren heb ik er totaal niets aan gedaan. Inmiddels heb ik alweer een tijdje een goedbezocht Pinterest account en pin ik dagelijks met veel plezier! Het is echt onderdeel geworden van mijn marketingstrategie geworden.

Voordat je begint is het belangrijk om te weten dat Pinterest niet vergelijkbaar is met social mediakanalen, zoals Facebook en Instagram. Pinterest is een zoekmachine. Je doet er inspiratie op en legt je bevindingen vast op digitale prikborden.

4 x redenen om met Pinterest te starten voor jouw bedrijf:

 • Je bereikt veel meer potentiële kopers;
 • Er komen meer bezoekers naar je website, het populaire traffic;
 • Door de REPINNEN creëer je interactie met andere gebruikers;
 • Deel je ideeën en laat andere jouw creativiteit zien.

Start direct met Pinterest Business

 1. Pinterest Zakelijk start met een Pinterest account aanmaken
 2. Heb je een profiel aangemaakt? Claim direct jouw website, zodat je de statistieken kunt bijhouden én direct links naar je site creëert
 3. Maak een doeltreffend Pinterest profiel aan. Dit doe je allereerst door een slimme URL te maken in de instellingen. Ik heb bijvoorbeeld op al mijn ‘eigen’ kanalen /gcmodderman, zodat dit herkenbaar is
 4. Dan is je kanaalomschrijving aan de beurt, ofwel je profiel. Schrijf een slimme tekst met voldoende zoekwoorden. Wil je weten welke zoekwoorden je moet inzetten? Doe een zoekwoordenonderzoek of laat dit uitvoeren
 5. Voeg een opvallende foto in met een toffe achtergrond, je logo erin verwerkt of een open profielfoto
 6. Vergeet niet je locatie toe te voegen. Handig voor location based marketing en location based seo!
 7. Maak het helemaal af met een CTA – call to action. Geef iets weg, bied een download aan of voeg een interessant artikel toe. Wees creatief!
 8. Dien ook een aanvraag voor de Rich Pins in

De tekst gaat door onder de afbeelding

Pinterest-example | Gabriëlla Media | Pinterest cover

Tijd om te pinnen!

Maak gelijk een stuk of vijf borden aan en zorg dat ieder bord tenminste 25 pins heeft. Zo maak je direct je stijl en doel bekend en weten mensen je te vinden. Zorgt dat er ook een bord tussenzit waar je jouw bedrijfsnaam in hebt verwerkt. Dit komt de vindbaarheid alleen maar ten goede. Bekijk hieronder een paar van mijn borden:

Pinterest-example-boards

Repinnen is gemakkelijk en gaat vrijwel zonder moeite, maar zelf pins toevoegen komt iets preciezer. Afbeeldingen van Facebook en Instagram komen namelijk niet goed uit de verf op dit platform. Wil je Pinterest Business optimaal benutten? Zorg dan dat je zelf afbeeldingen maakt of Canva gebruikt om dit goed te doen. De juiste afmeting van een pin ligt ergens rond de 735 px x 1102 px.

Wil je meer weten lees dan mijn andere artikelen met pinterest tips of zoek op #pinteresttips. 

Geef een reactie