Tekstschrijver automotive nodig in 2024?

Tekstschrijver automotive

De klimaatdoelen van Parijs hebben invloed op heel veel sectoren. En de automotive-industrie is daar ook zeker een van. Tel daar de benzineprijzen, die uit de pan rijzen, bij op en je hebt een compleet ander toekomstbeeld van de automotive branche in het vizier. Want hebben we straks nog wel dieselmotoren of voertuigen op benzine?

Of gaan we all-electric of volledig over op waterstof? Of wie weet worden straks zonnecel-auto’s wel op grote schaal in productie genomen. En wat betekenen die andere voertuigen voor de logistieke operaties, bedrijven en personeel? Jouw persoonlijke tekstschrijver automotive neemt je doelgroep mee in deze reis, waardoor jij onder de aandacht komt!

Trends automotive 2024

We hebben geen glazen bol, maar wat we wel zien is exponentiële groei in online-activiteit. Deze groei is opgedreven door de Corona-pandemie, maar alles went en inmiddels bestellen zelfs onze opa’s en oma’s zaken online in China. De toekomst van jouw offline-autozaak wordt hierdoor een stuk minder zeker. Zorg er daarom voor dat je online goed vindbaar bent. Wij kunnen je daarbij helpen!

Vindbare automotive

Als Mediahuis zijn wij gespecialiseerd in goede teksten, die goed gevonden worden op google. Daarmee zorgen we voor organische groei van jouw webverkeer en dat heb je nodig om tussen al je concurrenten bestaansrecht te houden. 

Onderdeel van jouw online vindbaarheid is waardevolle content, waarbij je ook ingaat op actualiteiten en trends. Begin vandaag nog met schrijven en zet die eerste stap naar jouw online vindbaarheid. Ter inspiratie hebben we alvast drie trends voor je op een rijtje gezet.

Mobility as a Service (MaaS)

Rijd eens een rondje door een nieuwbouwwijk en vergaap je aan de enorme parkeerdruk in deze buurten. De meeste gezinnen hebben niet één, maar minstens twee auto’s op de oprit of stoep geparkeerd staan. Dat is nu nog normaal, maar langzamerhand is een kentering zichtbaar.

Mobiliteit wordt steeds vaker bereikt door gebruikt dan door bezit. Fietsen, scooters, auto’s… al deze voertuigen zijn al beschikbaar voor deelgebruik. Plan jouw ritjes in een app en voorkom daarmee exorbitante kosten aan verzekeringen, belastingen en onderhoud. Maar, als steeds minder mensen een eigen auto hebben, wat betekent dit dan voor jouw autobedrijf? 

All-electric

De Tesla’s van Elon Musk gaan als warme broodjes over de toonbank. Ook in Nederland winnen elektrische voertuigen aan populariteit. Dit wordt deels gedreven door duurzaamheidsambities, maar ook door de belachelijke prijs van een liter benzine. Elektrische auto’s vragen andere apparatuur, onderhoud en kennis dan de doorsnee autozaak in huis heeft. 

Dan nog maar te dromen van het toekomstperspectief. Denk aan zonnecelauto’s en auto’s die rijden op waterstof. Are you ready?

Digitalisering

Niet alleen ondernemers gaan digitaal, maar ook auto’s! En daarmee bedoelen we niet virtueel een potje racen met Max Verstappen. We doelen hiermee op de softwaremogelijkheden die het mogelijk maken voorspellingen te doen. Zoals het voorspellen wanneer een auto onderhoud nodig heeft, wanneer inventaris nodig is of volledig geautomatiseerde vervangingscycli. Hoe digitaal is jouw business?

Bel nu jouw tekstschrijver automotive

Meer weten over het online reilen en zeilen of zoek je een copywriter die jou naar de top van de automotivebranche schrijft? Plan direct een afspraak in onze agenda:

Geef een reactie