Tekstschrijver met achtergrond in de bouw nodig?

tekstschrijver bouw

Stikstofdepositie, klimaatadaptatief bouwen, de energietransitie? Dit zijn slechts enkele bijzondere uitdagingen waar de bouwsector voor staat. Bijzonder, omdat bouwen op een postzegel in het volgebouwde Nederland vaak al moeilijk genoeg is. Niet alleen vanwege de ruimte, maar ook door stakeholder- en omgevingsmanagement dat in ieder bouwproject tegenwoordig een prominente rol heeft. Gelukkig weet onze tekstschrijver met kennis van de bouw hier alles van!

Gabriëlla Media bouwt verder

Bij Gabriëlla Media weten we hoe de wind waait in de bouwsector, omdat collega Nadi een opleiding en carrièrepad heeft doorlopen in de civiele techniek. Met één voet in de bouwwereld en de andere in de wondere wereld van het schrift, weet ze waar bedrijven mee worstelen en hoe je onderscheidend bent. We bouwen met je verder om jouw bedrijf in de Google-spotlights te krijgen. 

Trends voor 2024 voor de bouw

Onderdeel van dit bouwwerk is jouw digitale communicatie updaten. Word je gevonden op Google door blogs uit 2015, om maar iets te noemen, dan is het hoog tijd om jouw website eens grondig op te schonen. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat jouw expertise op jouw website naar voren komt. Expertise in kwaaitaalvloeren is nu al veel minder relevant dan bijvoorbeeld modulair bouwen. Wij zien de volgende trends voor de bouw en bouwen daarop graag met je verder! 

Ben je op zoek naar een tekstschrijver met kennis van de bouw? Wacht niet langer en schakel onze expertise direct in.

Duurzaam bouwen

In 2024 wordt een forse krimp verwacht, van maar liefst 2,5%. Mogelijk dus de grootste krimp sinds 2013, aldus Business Insider. Klimaatverandering is een grote aandeelhouder in de stagnaties in de sector. Duurzaam bouwen wordt daardoor nóg belangrijker dan het al was. Waar duurzaamheid een aantal jaar geleden een ‘extraatje’ was in het project, starten projecten vandaag de dag met duurzaamheid. Integraliteit en de energietransitie zijn daarbij belangrijke kernwoorden. 

Stikstof en PFAS

Bijna alle Nederlandse bouwprojecten lopen vertraging op door ofwel de stikstofdepositie ofwel PFAS-problematiek. En als je ze beiden tegenkomt in je project, dan kan je het inrichten van je bouwterrein nog wel even op de lange baan schuiven. Hoewel er hard gewerkt wordt aan goede regelgeving, en richtlijnen op deze vlakken, is er nog geen goed antwoord op hoe we de rem van de bouwprojecten op deze thema’s kunnen afhalen. 

Omgevingswet

Al jaren staat de introductie van de Omgevingswet op de bouwkalender, maar in 2024 moet ‘ie er dan echt komen! De Omgevingswet moet ervoor zorgen dat bouwprojecten makkelijker kunnen opstarten door het vereenvoudigen en bundelen van alle kleine lettertjes, die in de loop der jaren voor enorme wildgroei in wet- en regelgeving én vertraging hebben gezorgd. 

Digitalisering

De bouwsector loopt qua digitalisering nog mijlenver achter op andere sectoren, maar Corona heeft wel een positief effect op deze ontwikkeling. Steeds meer digitale tools en werkwijzen worden omarmd, waardoor sneller en efficiënter kan worden gewerkt. Geen rode streepjes op die verwaterde bouwtekening meer, maar direct on-site digitaal wijzigingen doorvoeren, die ook gelijk de knelpunten weergeven voor aanpalende expertises. Daarbij komt ook VR en AR om de hoek kijken, evenals Building Information Modeling (BIM). De bouwsector moderniseert eindelijk!

Problemen met de cashflow

Prijsverhogingen zitten de hele sector in de weg en dit zal komend jaar naar verwachting verergeren. De meest voor de hand liggende oplossing is de facturen later betalen, maar dit heeft natuurlijk negatieve invloed op de rest van de chain. De kans op wanbetaling en faillissement neemt toe. Voor veel bedrijven spelen coronaschulden ook nog mee, dus al met al een gecompliceerd plaatje.

Schakel jouw tekstschrijver voor de bouw nú in

Dit zijn slechts vijf belangrijke trends binnen de bouwsector. Zijn deze al onder aandacht op jouw website en word je daarop ook gevonden? Wij vergroten jouw vindbaarheid en daarmee bouwen we aan de groei van je bedrijf. Ook voor makelaardij & vastgoed en andere bouw-gerelateerde branches staan we klaar. Meer weten?

    Geef een reactie