Branches

Tekstschrijver food – van watertanden naar smaaksensatie

Tekstschrijver food – van watertanden naar smaaksensatie

Oef, als er een branche is geweest die het zwaar heeft gehad de afgelopen twee jaar, dan is het wel de culinaire sector. Onze tekstschrijver food weet waar jij mee te dealen hebt (gehad). De restaurants waren de afgelopen tijd vaker dicht dan open en hoewel daar verandering in lijkt te komen, is de sector niet meer wat het ooit was. En dat is niet alleen maar negatief. Sterker nog, de tijd van bezinning bracht een hoop positieve ontwikkelingen binnen de foodsector. Culinaire bedrijven die hun online fans hebben omarmd en goed weten te bedienen, floreren als nooit tevoren. Het is dus zaak dat je als bedrijf jezelf goed profileert en te vinden bent op google. 

Trends food branche 2022

Maar hoe vergroot je jouw online vindbaarheid? Een belangrijk onderdeel daarvan is waardevolle content creëren, waarmee je jouw vriend Google laat zien dat je expert bent in een bepaald vakgebied. Dat je relevante kennis deelt en in gaat op actualiteiten en trends. Gabriëlla Media is gespecialiseerd in vindbaarheid en het schrijven van keigoede teksten, we helpen je graag, maar je kunt zelf ook een goed begin maken door alvast over de volgende thema’s te schrijven.

Zero waste

Is het je wel eens opgevallen hoeveel verpakkingsmateriaal je gedurende de dag gebruikt? Werkelijk alles is verpakt in plastic of papier. En hoewel de mogelijkheden voor recycling steeds beter worden is dit een probleem dat we het beste kunnen aanpakken bij de bron. Laten we met z’n allen de plastic soep minder vullen en minder verpakkingsmaterialen gebruiken.

Koop lokaal

Tante Cor(ona) zorgde voor een enorme boost van iedere lokale groenteboer, bakker en supermarkt. Koop lokaal. Daarmee steun je niet alleen de lokale ondernemer, maar ook het milieu. Want die tomaten uit het Westland veroorzaken een stuk minder uitstoot dan de tomaten die uit Mexico worden ingevlogen. Ben jij groenteboer, bakker of slager en zijn jouw producten allemaal lokaal geproduceerd? Dan kan dit een mooi handelsmerk zijn! 

Go vegan!

Steeds meer mensen gaan plantaardig eten. De aardappels-groente-vlees mentaliteit is in Nederland inmiddels ver te zoeken. En dat is misschien maar goed ook. En masse vleeseten resulteert in een enorme belasting van het milieu en de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien schijnt een meer plantaardig dieet verschillende gezondheidsvoordelen op te leveren. Dus go vegan! Heb je een veganistisch restaurant? Of heb jij veel vegan gerechten in je afhaalmenu? Probeer deze dan naar de top te schrijven!

Schakel direct jouw tekstschrijver food in!

Meer weten over jouw vindbaarheid of zoek je een tekstschrijver voor het creëren van waardevolle content? Stuur ons een berichtje!