Als tekstschrijver verdiep ik mij graag in verschillende onderwerpen, waardoor ik mijn teksten met overtuiging en diepgang op papier kan zetten. Eén van de onderwerpen waar ik warm voor loop is gerontologie, oftewel de leefwereld van ouderen. Een paar jaar geleden heb ik mijn propedeuse hierin mogen behalen en nog steeds doe ik hier mijn voordeel mee. 

Het aantal ouderen blijft stijgen en ook het percentage ouderen met een chronische ziekte neemt toe. Multimorbiditeit en comorbiditeit is aan de orde van de dag voor de mensen in de zorg, maar ook voor familie en mantelzorgers. Velen zullen de hoeveelheid ouderen omschrijven als een probleem, maar ik zie het juist als een kans. Een kans om onze innovativiteit te ontwikkelen en een samenleving te creëren die age friendly is. 

Ouderen in Nederland

Het aftellen kan beginnen, want nog een aantal jaar en dan is ruim 40% van de bevolking ouder dan 50 jaar. Deze doelgroep heeft 80% van het totale vermogen in handen en is verantwoordelijk voor de helft van alle consumentenbestedingen. Ze hebben een goed gespekte bankrekening en hebben bijna een monopolie op de auto- en leisure-markt. 

Natuurlijk moeten we een manier vinden om onze samenleving hierop in te richten, maar daarbij speelt er ook nog een stuk preventie mee. De mensen die nu 30 of 40 jaar zijn kunnen toekomstige generaties ontzorgen door zichzelf vitaal te houden. Door meer plantaardige voedingsmiddelen tot zich te nemen, op een natuurlijke manier te bewegen en ook meer ontspanning in hun drukke weken op te nemen, zullen zij veel gezonder zijn dan de ouderen nu. 

Copywriter gerontologie

Ik kan u teksten leveren die de doelgroep raken. Teksten die de senior stuurt naar uw assortiment, product of dienst. Kunt u wel een specialist in de ouder wordende mens en generalist in de innovatieve aanpak van verouderingsvraagstukken gebruiken? Dan kijk ik uit naar uw uitnodiging! 

Uiteraard schrijf ik ook teksten binnen andere disciplines, zoals omschreven op de homepage. 

Gabriëlla Modderman - Gabriëlla Media
Bekijk mijn kennis en kunde op mijn LinkedIn-profiel

Laat een reactie achter