Een ontroerende roman over de angst voor verandering, loslaten en opnieuw beginnen

Naar aanleiding van twee ingrijpende gebeurtenissen, in het anders zo stille plattelandsdorpje Wijtsum, kruisen de wegen van twee onbekenden zich op een ongewone manier. Anderen schreven over deze roman:

‘𝘡𝘰’𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘩𝘢𝘢𝘭 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘢𝘭𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘣𝘪𝘫 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘧𝘵. 𝘖𝘯𝘵𝘻𝘦𝘵𝘵𝘦𝘯𝘥 𝘮𝘰𝘰𝘪 𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘵𝘳𝘰𝘦𝘳𝘦𝘯𝘥.’

‘𝘌𝘳𝘨 𝘪𝘯𝘥𝘳𝘶𝘬𝘸𝘦𝘬𝘬𝘦𝘯𝘥 𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘴𝘰𝘮𝘮𝘪𝘨𝘦 𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘭𝘶𝘵𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘳𝘰𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘮𝘦𝘵 𝘫𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧 !’

‘𝘉𝘪𝘫𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘰𝘮 𝘵𝘦 𝘭𝘦𝘻𝘦𝘯 𝘩𝘰𝘦 𝘥𝘦 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘵𝘸𝘦𝘦 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘣𝘰𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘻𝘦 𝘩𝘦𝘵 𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘸𝘦𝘵𝘦𝘯.’

‘𝘕𝘢𝘥𝘦𝘯𝘬𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘱𝘳𝘢𝘵𝘦𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘸𝘦𝘳𝘱𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯𝘨𝘦𝘴𝘯𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘥𝘪𝘵 𝘣𝘰𝘦𝘬 𝘬𝘢𝘯 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯𝘴 𝘳𝘦𝘥𝘥𝘦𝘯. 𝘚𝘦𝘳𝘪𝘦𝘶𝘴.’

De achterflap van het boek zegt dit

Ga Langs Start gaat over Julia, een vijftien jarig meisje, wonend in Wijtsum. Een plattelandsdorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan terwijl de rest van de wereld verder leeft. Julia slijt haar dagen op haar kamer. Ze is zo iemand met twee goede vrienden en verder geen. Julia begint zich af te zetten tegen haar ouders. Tegen haar hele omgeving eigenlijk. Maar er is wel een reden voor Julia haar gedrag. Parallel aan dit verhaal lezen we over het leven van Herman. Herman ontvluchtte Wijtsum jaren geleden om schrijver te worden. Maar na het bescheiden succes van zijn eerste en enige roman keert hij terug naar het dorp uit zijn jeugd. Hij legt contact met zijn enige jeugdvriend, Arwin, die de plaatselijke slagerij van zijn vader heeft overgenomen. Naar aanleiding van twee ingrijpende gebeurtenissen, in het anders zo stille dorpje, kruisen de wegen van deze twee onbekenden zich op een ongewone manier.

Over de auteur

Timo Hensen (1990) stond in de halve finale van het NK poetry Slam 2019 en won in 2018 de voorronde en finale van WordUP Poetry Slam. In 2020 behoorde hij tot de Top 30 tijdens het International Literature Festival. Eerder verschenen er van zijn hand een aantal korte verhalen in verzamelbundels. Ook is hij huisdichter bij het radioprogramma Enthousiasper.

Bestel het boek direct en laat weten wat je ervan vindt!

Volg Timo Hensen op Instagram of Youtube

Laat een reactie achter