Voor de ux copywriter draait het allemaal om gebruiksgemak.

Het eenvoudig navigeren door websites, apps of software, dankzij sterke copy. 'Kort maar krachtig' is nergens meer van toepassing als hier, want wie zit er nu te wachten op minutenlang zoeken naar de juiste informatie. Wil jij de usability van jouw design optimaliseren, dan is het goed om een gespecialiseerde copywriter te laten meekijken. Headers, buttons, CTA's... You name it, we write it!

Nadi Luiten-Modderman - Tekstschrijver


Volg ons - wherever you go

Jouw ux copywriter vind je hier

Een UX copywriter is eigenlijk een gespecialiseerde copywriter, want deze schrijft enkel microcopy. Dit zijn korte, duidelijke teksten die jouw bezoeker de juiste route op jouw site, shop of app aangeven.

Bezoekers worden graag bij de hand genomen, zodat ze weten waar ze de oplossing van hun probleem vinden. Één woord of een korte zin kan wonderen verrichten voor jouw bezoekers en dus ook voor je sales. Je kunt het zien als een wondermiddel voor je conversies, terwijl de meeste bezoekers het niet eens doorhebben!

Soorten microcopy

Een UX copywriter is eigenlijk een gespecialiseerde copywriter, want deze schrijft enkel microcopy. Dit zijn korte, duidelijke teksten die jouw bezoeker de juiste route op jouw site, shop of app aangeven.

Bezoekers worden graag bij de hand genomen, zodat ze weten waar ze de oplossing van hun probleem vinden. Één woord of een korte zin kan verricht wonderen voor jouw bezoekers, maar ook voor je sales. Je kunt het zien als een wondermiddel voor je conversies, terwijl de meeste bezoekers het niet eens doorhebben!

Microcopy, geschreven door een UX copywriter, is vindbaar in de buurt van knoppen, formulieren of ter ondersteuning van apps. Wat zijn voorbeelden van deze doeltreffende stukjes tekst?

 • 404-pagina's, want we geven die doodlopende weggetjes graag een creatieve draai!;
 • Cookiemeldingen op je site;
 • Call-to-action-knoppen;
 • Errors;
 • Formulieren en orderpagina's;
 • Instructies, zodat er niets te raden overblijft;
 • Menu's;
 • Teksten om je bezoekers te stimuleren, zodat ze je volgen op social media;
 • Pop-ups;
 • Etc.

Verleiden voor professionals

Als conversie copywriters zijn wij uiteraard op de hoogte van de talloze manieren om jouw bezoekers te verleiden, maar microcopy verdient net dat beetje extra aandacht. Hoe informeer, verleid of instrueer je jouw potentiële klanten in slechts enkele woorden?

 1. Gebruik geen jargon, want niet iedereen is even goed op de hoogte van moeilijke termen;
 2. Slechts 20% van je bezoekers leest jouw teksten, dus besteed extra aandacht aan koppen, opsommingen en buttons;
 3. Gebruik actief taalgebruik;
 4. Wees zo vriendelijk & behulpzaam als mogelijk;
 5. Kijk de kunst af of schakel Gabriëlla Media B.V. in, want wij staan voor je klaar! 😉
Voorbeelden van de ux copywriter

Je wilt natuurlijk ook voorbeelden hebben, dus daarom hebben we hieronder een aantal cases gepresenteerd. Je kunt online ook even lekker een uurtje gaan zoeken op examples ux copywriting. Heb je vragen of wil je onze professionals inschakelen? Neem direct contact op, want we zijn zowel op freelance basis in te huren als op projectbasis of uurtje-factuurtje.

Hogere score op gebruiksvriendelijkheid

Transparantie, want iedereen wil duidelijkheid

Korte lijntjes met jouw vaste tekstschrijver

De lezer geruststellen en overtuigen

Aantal conversies opschroeven (meer verkopen!)

"Kan zich uitstekend inleven in de doelgroep. Maakt (technische) materie snel eigen, gaat goed om met feedback en is snel en flexibel. Kortom, een aanwinst voor ieder bedrijf op zoek naar een tekstschrijver." - Marieke, coating.nl
Contactgegevens

Tekstbureau & SEO Heerenveen

Vliet 14
8446MA Heerenveen
+31 (0) 85 00 62 866
gabriella@gabriellamedia.nl

KvK: 78389976

Algemene voorwaarden & Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer

Pakkende advertentieteksten door Gabriëlla Media