Webdesign trends 2020

Even een kleine verdieping van de contentmarketing trends voor dit jaar: webdesign trends 2020. We zullen enkele opvallende zaken voor 2020 doorlopen, zoals:

  • Oversized fonts
  • Split content
  • Dark mode
  • Neumorphism
  • Foto’s, lijntjes en grafische ontwerpen

#1 Oversized fonts

Trek de aandacht van je lezers direct met een korte tekst, maar wel in een extra groot lettertype. Dit doen we natuurlijk al een tijdje, maar in 2020 zal deze creatieve uitspatting zeker blijven. Daarbij kun je grote fonts inzetten als H1 of H2 kop, zodat je ook nog een voordeeltje op het vlak van SEO hebt. Mits je dit goed aanpakt natuurlijk 🙂

Bron

#2 Dark mode

Ondanks dat een donker scherm meer ruimte geeft voor uitspattende kleuren en een mooi contrast vinden wij het niet zo heel mooi. Het is een feature, die al in vele browsers en apps wordt toegepast, maar nu dus ook in de wereld van webdesign. Hoe ziet jouw website eruit in de dark mode?

Bron

#3 Split content

Een split screen kan jouw design naar het volgende niveau tillen. Het is grofweg je webpagina in tweeën verdelen door een verticale- of enigszins schuine lijn toe te voegen. Het kan ook daadwerkelijk waarde toevoegen aan je customer journey, zodat je jouw bezoekers beter op weg helpt. Gebruik bijvoorbeeld de linkerhelft voor je nieuwste product, terwijl je de rechterhelft gebruikt voor het ‘oude vertrouwde.’

Bron
#4 Neumorphism

Fysieke voorwerpen worden door middel van grafisch design nagebootst, dus zo realistisch mogelijk. Dit zie je bijvoorbeeld heel duidelijk terug op de devices van Apple. Iedereen kan een iPhone of iPad bedienen, want de knopjes geven exact de functie weer. Een notitieblokje voor je digitale notitieblokje en een telefoon om te bellen; easy peasy lemon squeezy!

Bron
#5 Foto’s, lijntjes en animaties

Je ziet het ook op onze huidige homepage (mei 2020), want het combineren van materialen, designs en formaten is hip! Wij moesten er zelf nogal aan wennen, maar onze achterban zette dit design met stip op 1.

Webdesign trends 2020 - Gabriëlla Media header

Naast deze top 5 zijn er nog veel meer belangrijke grafische ontwikkelingen, zoals asymmetrische lay-outs, animaties, verborgen navigatieknoppen, parallax, full-screen formulieren en 3-D design.

Wil je meer informatie over webdesign trends 2020 of wil je zelf een site of shop laten bouwen? Stel je vragen via WhatsApp +31 (0)6 55 13 37 33 of boek direct een intakegesprek. See you on the other side?

Laat een reactie achter