Uncategorized

Zuurtje #3 – Keuzes

Zuurtje #3 – Keuzes

We hebben (nog) een koffiezetter gekocht van de week. Ja, nog één. We hadden al een apparaat waarin je bonen doet en die deze dan maalt voor de ultieme koffiebeleving. Dagelijks creëeren we dan zo’n pot met beleving maar moeten dan vaak de helft van die pot wegspoelen omdat we meer zetten dan we op kunnen. Nu hebben we dan een machine met cupjes aangeschaft waarin je uit tientallen smaken kunt kiezen. We hebben dus -online- oneindig veel smaken uitgezocht en gaan de komende weken bepalen welke regelmatig getapt worden.

Op zich geeft die nieuwe machine eerst een zelfde beleving als de eerste elektronische wasmachine welke mijn ouders aanschaften in de jaren 60/70 waarbij je soms wel een kwartier gebiologeerd kon kijken naar je ronddraaiende was. Ik schets: 1. Raak de koffiezetter aan 2. Groen licht begint te flikkeren (waarom Groen?) 3. Groen licht houdt op met flikkeren en brand stationair. 4. Raak het apparaat opnieuw aan. 5. Deksel opent vanzelf en biedt toegang tot het interieur. 6. Voer het apparaat de cup van keuze. 7. Raak het deksel aan. 8. Deksel sluit zich en doorboort met een knalletje, het cupje. 9. Druk op het groene lichtknopje. 10. Machine leest een code op de rand van het cupje. 11. Aan de hand van deze code wordt bepaald hoeveel water er dient toegevoegd. 12. Machine begint te zoemen en ergens intern draait iets vreselijk snel maar de machine stijgt niet op. 13. Het drinkding van keuze (espresso/Koffiemug/TOGO-beker) wordt gevuld naar rato. GENIAAL!

Verder hebben we online een E-reader aangeschaft. Dit omdat ik me herinnerde dat ik vroeger regelmatig las en dit ook prettig vond. Boeken aanschaffen is een zen-gebeuren vanwege het grote aanbod maar na een halfuurtje te hebben rondgeneusd ga ik meestal met een Motor- of Auto tijdschrift de zaak uit. Ofwel teveel aanbod tegen diverse tarieven die ik er niet voor over heb op dat moment. 

Een E-reader dus, mét abonnement want anders betaal je alsnog scheel voor zo’n .Epub (smerig woord trouwens). Bovendien kun je dat abonnement eenvoudig stopzetten (schrijven ze) wanneer er andere hobby’s tussendoor fietsen. Dat abonnement afsluiten en vooraf een account aanmaken was toch nog wel even een dingetje. Mijn eega en ik hebben alle PC’s, Smartphones en Tablets die we in huis hebben wel even vastgehad of tenminste aangeraakt alvorens het leek te gaan werken.

Nu arriveerde de E-reader in het tijdsbestek dat ik mag “vlaggen” of grensrechteren bij het 1e team van VV Mildam. Dus het uitpakken van de nieuwe gadget moest op zich laten wachten tot na de wedstrijd. Beetje balen wel want heel benieuwd hoe het zou aanvoelen en werken. Daarbij is het Mildamse team niet een altijd geweldig presterend team maar wel altijd positief en (vaak) hardwerkend. Vandaag mochten “we” het opnemen tegen de nummer 2 van deze competitie welke ook nog voor een periodekampioenschap meedoet. Weinig fiducie dus dat “we”, als Mildam’s team onder de middenmoot, potten zouden breken. Wat voelt het dan toch heerlijk wanneer dit team met 3-1 wint waarbij “we” ook nog 60% van deze pot met 10 man moeten spelen wegens een rode kaart voor onze spits.Wat was ik blij dat alle beslissingen of keuzes van de afgelopen dagen van verwondering tot plezier hebben geleid. 

Op naar komende week.

Eisse