Zuurtje #33- Jaarwisseling

De jaarwisseling is een wereldwijd geaccepteerd gebeuren. Vreemd gebeuren eigenlijk ook waarbij van de één op de andere dag de Wereld er voor velen er weer anders uitziet. Zo zijn er gedurende een jaar allerlei ontwikkelingen die zich voordoen en zich lijken op te stapelen tot 31 december. Aan het eind van deze maand wordt alles dat het nieuws gehaald heeft nog even in herinnering geroepen. Sportieve highlights en missers, rampen die, all over the World, zich hebben voorgedaan en politieke en militaire blunders en successen.

Verder passeren de (on)handige besluiten en acties van de dictatoriale en Narcistische leiders van landen waar je niet graag vakantie viert of zou willen leven vanuit ons perspectief gezien. Noord-Korea met Kim Jong-Un* (*speek uit als Oen) welke uit overerving aan de macht is en alleen maar bezig om zijn 25 miljoen onderdanen kaal te plukken en kort te houden. Ook worden er af en toe proefballonnetjes in de vorm van raketten in de buurt van de buurlanden opgelaten om te laten merken dat het land nog bestaat. Turkije alwaar een paranoïde Erdogan alles doet om in het zadel te blijven en niet aarzelt om iedereen gevangen te zetten die aangeeft dat het ook anders zou kunnen/moeten. Rusland dat na een korte periode van ontluikende vrijheid weer is teruggevallen in totalitair denken en bij monde van zelfverkozen president Poetin ieder mens dat niet naar zijn bekje praat naar de Goelag stuurt, vergiftigd of uit een raam sodemietert.

Ondertussen alweer een maand of 10 Oekraïne bestookt en kapotmaakt waarbij Poetin aangeeft dat alle landen uit het westen dit eigenlijk van plan waren met Rusland. Syrië met de familie Assad als dictatoriaal leiders. Hier heerst sinds 2011 alweer een burgeroorlog waarvan je kunt zeggen dat deze niets veranderd heeft behalve dood en verderf onder de bevolking. Dit mede dankzij de steun van de Russen en Turken. Iran bestuurd door een clubje extreem fanatieke lieden die met de Koran als leidraad alles en iedereen in hun omgeving kapotmaken die zich niet heeft ingelezen in dit boek of dit weigert te doen. China onder leiding van de communistische partij aangevoerd door Xi Jing Ping waar nu even iedereen om lijkt te vallen door Covid-19 of afgeleid virus maar zonder dit virus ook niet echt een leven kan hebben zonder dwang of controle.

Buiten deze voor ons “bekende” landen en leiders zijn er nog talloze waar het niet loopt zo je zou willen, te weten: Eritrea, Israel, Hongarije, Yemen, Ethiopië etc.

Waar het nieuwe jaar hoop en kansen zou moeten bieden op voorspoed en geluk geldt dat die hoop eigenlijk alleen opgaat voor de mensen in “vrije” landen want in eerdergenoemde staten blijft het voorlopig helaas zoals het is verwacht ik. In deze vrije landen waaronder ik het onze ook maar even schaar, moeten we echter wel alert blijven en met onze hoop en te pakken kansen goed opletten dat bepaalde groeperingen en politieke partijen daar geen streep door halen.

Met de afgelopen jaren indachtig kunnen we het komend jaar prima gebruiken als opstapje om hoop om te zetten in welbevinden en kansen te benutten. Het zou al kunnen beginnen met het verwijderen van omgekeerde vlaggen en tegelijk in gesprek te gaan met de eigenaren of ophangers van deze vlaggen. Ook al vermoed ik nu al dat praten niet helpt.

Het is hier geen dictatuur maar wanneer er niet wordt doorgepakt belanden we mogelijk in het rijtje van dictatoriaal geleide landen middels de eerstvolgende verkiezingen en daar hoop ik niet op.

Vol met hoop en lonkende kansen op naar de volgende jaarwisseling!

Eisse

Delen:

Column Zuurtje

Zuurtje #33- Jaarwisseling

De jaarwisseling is een wereldwijd geaccepteerd gebeuren. Vreemd gebeuren eigenlijk ook waarbij van de één op de andere dag de Wereld er voor velen er

Lees verder »